Enquete over iPod

Zou jij ons willen helpen? Op dit adres: http://www.studentenonderzoek.com/?qid=10428&ln=ned vind je een enquete.

Deze enquete is van mij en drie medestudenten van de Universiteit van Tilburg. Momenteel zijn wij bezig met een onderzoek naar de klanttevredenheid van de iPod van het bedrijf Apple Computer, Inc. Hierbij zijn we factoren aan het onderzoeken die van invloed kunnen zijn op de (on)tevredenheid van gebruikers met dit product. Daarnaast onderzoeken we of deze factoren in een later stadium invloed kunnen hebben op de loyaliteit ten opzichte van het merk Apple.

Een voorwaarde voor het invullen van deze vragenlijst is dat je momenteel of in het verleden in
het bezit bent geweest van een iPod van Apple. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 3 minuten.

Wij zouden het fijn vinden als je ons wilt helpen!

Ik heb het onderzoek ingevuld. Echter, de persoonlijke informatie aan het einde van het onderzoek vind ik raar. Die info is totaal overbodig voor jullie onderzoek.

Ik heb 'm ook ingevuld. Let wel... je zult misschien wat vaker een positief ingevulde enquente krijgen van de mensen die hier vandaan komen. De meeste hebben een speciaal plekje voor Apple en aanverwante producten.

Ik heb hem ook ingevuld... ik kan me niet voorstellen dat je van de resultaten niks meer wijs word dan al algemeen bekend....de vraag of dat ik al een apple gebruiker was zat er niet eens bij... dit was voor mij al een extra reden om een ipod aan te schaffen... ik ben namelijk erg gelukkig met m'n apple ervaringen..

[quote:c1220892fd="MacBjorn"]Ik heb het onderzoek ingevuld. Echter, de persoonlijke informatie aan het einde van het onderzoek vind ik raar. Die info is totaal overbodig voor jullie onderzoek.[/quote:c1220892fd]

Zou kunnen…

Volgens mij zullen de leden van dit forum weinig negatiefs hebben over de ipod misschien is dit een beetje de verkeerde doelgroep maar als je het resultaat wilt beinvloeden :P

Ik mis bij enkele vragen de nvt optie. BTW ik heb de enquete wel ingevuld en wens jullie het allerbeste ermee. Misschien als de enquete klaar is, dat de resultaten dan even gepost kunnen worden op het forum.

Cheers CC

Ah ok, ik doelde meer op naam en postcode... Kan me voorstellen dat het postcodegebied ook interessant is maar online onderzoeken op internet in een SPAM-infested wereld roepen soms wel eens vragen op. Succes met jullie onderzoek!

[quote:ef9f349c4f="Djmichel"]Ik heb hem ook ingevuld... ik kan me niet voorstellen dat je van de resultaten niks meer wijs word dan al algemeen bekend....de vraag of dat ik al een apple gebruiker was zat er niet eens bij... dit was voor mij al een extra reden om een ipod aan te schaffen... ik ben namelijk erg gelukkig met m'n apple ervaringen..[/quote:ef9f349c4f]

Bedankt voor het invullen Michel, die vraag had er misschien wel ingemoeten ja. Tja, je kunt niet alles vantevoren bedenken, dat blijkt wel weer :wink:

[quote:6c77f0b81b="MacBjorn"]Ah ok, ik doelde meer op naam en postcode... Kan me voorstellen dat het postcodegebied ook interessant is maar online onderzoeken op internet in een SPAM-infested wereld roepen soms wel eens vragen op. Succes met jullie onderzoek![/quote:6c77f0b81b]

In onze vragenlijst zit geen naam en postcode. Dat komt volgens mij wanneer je de enquete opgestuurd hebt, maar dat zijn dan vragen van de site (www.studentenonderzoek.com). Deze hoef je dan ook niet in te vullen om aan het onderzoek deel te nemen!

[quote:95922f61c2="CalmCruiser"]Ik mis bij enkele vragen de nvt optie. BTW ik heb de enquete wel ingevuld en wens jullie het allerbeste ermee. Misschien als de enquete klaar is, dat de resultaten dan even gepost kunnen worden op het forum.

Cheers CC[/quote:95922f61c2]

Denk je dat een of meerdere vragen op jou niet van toepassing zijn, kies dan voor de optie Neutraal (3e rondje). Dan wordt het antwoord wel meegenomen!

Ik mis toch wel een paar echt interessante/belangrijke vragen...

Bijvoorbeeld.

Is dit uw eerste product van Apple?
Indien ‘Ja’, hoelang gebruikt u al Apple producten?
Hoeveel iPod’s heeft u?
Heeft u Apple accesoires gekocht voor uw iPod?
Heeft u iPod accesoires gekocht van andere merken?
Welke extra functies mist u op de iPod?
In welke provincie woont u?
Hoe veel inwoners telt de gemeente waarin u woont?

Dan kom je ergens.

Je kunt dus wel alles van te voren bedenken... de uitslag van je onderzoek zal zijn dat het imago en de bezitsdrang van het product de fysieke eigenschappen en de prijs ondergeschikt maakt.

Zo niet, eindig je met een waardeloos onderzoek.

:?

[quote:6210a2a5e1="beammeup"]Je kunt dus wel alles van te voren bedenken... de uitslag van je onderzoek zal zijn dat het imago en de bezitsdrang van het product de fysieke eigenschappen en de prijs ondergeschikt maakt.

Zo niet, eindig je met een waardeloos onderzoek.

:?[/quote:6210a2a5e1]

Zoiets zal er (misschien) wel uitkomen ja. Natuurlijk ook omdat de mensen hier over het algemeen zeer positief t.o.v. Apple en de iPod zullen staan.
Maar eh, om het onderzoek een beetje binnen de perken te houden, kun je niet klakkeloos open vragen gaan stellen zoals jij in een eerdere post aangeeft…

Open vragen?! Die zijn allemaal met ja-nee in te vullen of anders middels bullets zoals je dat zelf ook al doet. Binnen de perken houden betekent niet dat je het onderzoek zo algemeen maakt dat je er geen harde conclusies uit kunt trekken.

De belangrijkste antwoorden zijn dus bijvoorbeeld:

-iPod’s worden met name gekocht door gebruikers van Apple producten.
-Gemiste functies zijn een draadloze verbinding met de computer middels bluetooth.
-Draadloos internet toegang.
-Huidige eigenaren zijn van plan een iPod te kopen die deze functies wel heeft.
-iPod bezitters wonen voor 70% in het westelijk deel van Nederland in steden boven 100.000 inwoners.

Ik heb hem (niet - positief) ingevuld, succes ermee :)

[quote:37e80cfda6="Blue-B"]Ik heb hem (niet - positief) ingevuld, succes ermee :)[/quote:37e80cfda6]

Thanks! :slight_smile:

ik mis nvt antwoorden ook ik heb bvb nooit telefonisch contact met apple opgenomen en heb een ipod shuffle dus ook geen display, etc ...

[quote:6590c1a3be="basiel"]ik mis nvt antwoorden ook ik heb bvb nooit telefonisch contact met apple opgenomen en heb een ipod shuffle dus ook geen display, etc ...[/quote:6590c1a3be]

Dan kies je best voor de 3e optie (neutraal)!

Ik heb niks ingevuld want ik heb geen iPod en nooit gehad, maar ik wil even opmerken dat je je veel te veel in dit topic laat zien. De vragen zijn zoals ze zijn, hoe meer je hier schrijft, hoe groter de kans dat je de resultaten beinvloedt. Laat de boel nou maar gewoon even.