Enter Boot Camp

Sinds kort heb ik mijn windows licentie geïnstaleerd via Boot Camp. Ik heb alles gedaan wat er gedaan moets worden. Partitie gemaakt,... Nu start ik op vanuit de systeemcd dan krijg ik eerst een blauw scherm waarin wordt vermeld dat alles wordt geladen, en dan kan je kiezen uit druk op: - enter om te instaleren - R om te herstellen - F3 terug naar mac (of zoiets :? )

Ik duw dus op enter, maar er gebeurt niets. Meer nog de cd stopt gewoon met draaien en alles loopt vast. De enige uitweg is om op de aan/uit knop te duwen en dan via de optie toets naar Mac te gaan.

Interessant om te weten is wel dat het ik het al eens eerder heb gedaan (met succesvolle verwijdering) maar nu lukt het niet meer…
Wat moet ik doen?
Mvg,

Probeer eens de BootCamp partitie te formatteren, en try again..

Het vervelende is dat er zelfs op het bureaublad geen 'Untitled' (zoals de vorige keer) staat Mvg,

Met welke systeem CD start je op en waarom? Als je Windows met Bootcamp hebt geïnstalleerd kan je opstarten (zonder "systeem" CD) met "Alt" ingedrukt. Daarna kan je kiezen voor Mac of Windows (staat allemaal in de gebruiksaanwijzing van Bootcamp). Leg anders eens duidelijk uit wat je hebt gedaan en in welke volgorde en wat wel of niet is gelukt.

Ik heb Boot Camp gedownload Ik heb Boot Camp assistent geïnstalleerd Ik heb een MacDriver cd aangemaakt Ik heb een partitie van 10Gb aangemaakt voor Windows Er werd mij gevraagd om de stysteemcd in te voegen en om op instaleren te klikken So be it... Hij herstart Eerst een blauw scherm met onderaan een grijze balk met allerlei mededelingen dat ie aan het laden is Dan slaagt ie even op zwart Dan komt ie terug op blauw en dan krijg ik die melding van weleer. (enter voor verder te gaan, R om te herstellen F3 om niets te doen)

Alles volgens het ‘boekje’ in PDF zeker?
Of vergis ik mij?
(de partitie is wel degelijk aangemaakt want er is effectief 10Gb ‘verwijdert’ van mijn vrije ruimte)
Mvg,

Om spraak verwarring te voorkomen: bedoel je met systeem CD de Windows XP Home Edition met SP2?

Windows XP Professionel Service Pack 2 Mvg,

Je hebt een MacBook Pro, zie ik in je onderschrift. Daar treedt inderdaad een probleem op met het toetsenbord, dat wordt niet herkend tijdens de installatie van Windows. De oplossing schijnt een extern toetsenbord te zijn, hoewel dat ook niet altijd helpt.

[quote:8cb8629f23="KingAchille"] Nu start ik op vanuit de systeemcd[/quote:8cb8629f23] Waarom gebruik je die als je windows al ge-installeerd hebt?

Gewoon zonder cd opstarten moet werken.

Over het probleem met het feit dat de toetsen niet werken: kan kloppen. Ik heb het een tijd geleden gehad en moest een usb-toetsenbord aansluiten. Vreemd genoeg werkte vandaag het toetsenbord van m’n mbp wel gewoon bij installatie.

[quote:205c8992e2]Daar treedt inderdaad een probleem op met het toetsenbord, dat wordt niet herkend tijdens de installatie van Windows. De oplossing schijnt een extern toetsenbord te zijn, hoewel dat ook niet altijd helpt.[/quote:205c8992e2]

Dat probleem is meestal na de installatie van Windows, als je een draadloos toetsenbord en -muis gebruikt.
Is je Windows installatie CD niet toevallig een retail versie (voor grotere bedrijven met meerdere licenties) of Windows XP Professional x64 Edition. Werkt beide niet.

Nou dat valt wel mee hoor. Ik heb een Corporate Edition (zo eentje die je niet hoef te activeren) en die werkt gewoon. Alleen de X64 versie doet het inderdaad niet, maar dat heeft te maken met dat het 64-bits is.

Je toetsenbord word gewoon niet herkent dus. Heb je ergens een USB toetsenbord liggen want windows laad toch USB drivers in tijdens de installatie? Tenminste dat lijkt mij wel zo normaal.

kriska, leuk he? dubbele reacties.

Edit: Je krijgt dan ook iets in de aard van

“windows setup,
(…)
druk op enter (…)
druk op R (…)
druk op F (…)”

En alleen die windows setup staat in het wit, al de rest staat in het grijs. Wilt dit iets zeggen ofniet?
Mvg,

Nee, da's gewoon MS-DOS (o.i.d., aangezien de NT serie niet echt met DOS werkt)... 4 kleuren, heel leuk. Probeer het nou maar 's met een extern toetsenbord...

Doet het probleem zich voor dat wij geen toetsenbord hebben met USB (alleen maar met een ronde aansluiting), morgen eens polsen bij de buren ofzo... Mvg,

Voila, alles in orde! Windows staat nu te "pronken :? " op deze Mac. Maar het volgende probleem dient zich al weer aan. Tijdens de installatie van MacDrivers, verloopt alles zonder problemen. Totdat hij het product aan het registreren is. Dan vraagt hij een bestand dat hij niet kan vinden "usbh...." (en nog iets). Dit staat niet op de HDD noch op de CD. Ik heb( al een nieuwe MacDriver-cd gebrand, maar het probleem bleef.) Waar staat dit? Of kan ik dit aanmaken? Mvg,

Kan je het ook niet overslaan? Ik heb het zelf in elk geval niet gehad...

nee, want dat staat ook in de handleiding van Boot Camp. Soms moet je op "toch doorgaan" klikken. Dus ik, als brave jongen, doe dit. Maar dan krijg ik de zogenaamde 'terugdraai-actie' en alles is mislukt... Dus overslaan is geen optie... Mvg,

[quote:d0ddbbbd36="KingAchille"] Soms moet je op "toch doorgaan" klikken.[/quote:d0ddbbbd36]

‘toch doorgaan’ is als de driver niet ondertekend is door windows. in dat geval dus inderdaad gewoon doorgaan.

qua macdrivers… geen flauw idee. ik zou een nieuw cdtje branden, maar dat schijn je al te hebben gedaan. misschien heb je gewoon slechte cdtjes. probeer gewoon een usbstick o.i.d.