Epic Games vs. Apple: wat gebeurt er als het bedrijf van Tim Cook verliest?

Epic Games en Apple voeren nu strijd om de invulling van de App Store. De rechtszaak zou kunnen leiden tot grote veranderingen bij de digitale winkel van Apple.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

De soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Qua prijs: Het klinkt als een hoop geld maar per doorsnee gebruiker maakt die 15 of 30 procent die naar A of B gaan maar heel weinig euro’s of dollars uit, omdat software, streaming video, flatfee muziek etc goedkoper is dan ooit. Bij abonnementen zoals Spotify geldt de 30% alleen voor het eerste jaar.

Qua app store: Uiteindelijk wordt er maar weinig geweerd en is het aanbod gigantisch. Klanten die bijvoorbeeld toch porno willen kijken, kunnen dat ook buiten de app store om. Apple doet haar best om apps door te lichten op malware en foute praktijken en dat alleen al zal veel gebruikers het bescheiden prijsverschil waard zijn. Android heeft overigens wel alternatieve app stores en die zijn totaal niet populair.

Ik verwacht niet dat de gebruiker van de App store hier ook maar één eurocent beter van zal worden. Ook al doet Epic het voorkomen alsof hij voor de consument bezig is. Inmiddels is wel duidelijk dat het bij Epic uitsluitend puur eigenbelang is. In hun eigen store hanteert Epic dezelfde regels als welke Apple doet. Als een rechter hier in het nadeel van Apple zou beslissen dan zouden vele stores hun beleid moeten omgooien, inclusief Epic zelf.