Epson Aculaser C1100

Deze laserprinter staat momenteel in reclame. Is er iemand die met deze printer ervaring heeft? Ik denk dat ie geen Postscript ondersteunt. Geeft dit problemen met afdrukken op een mac?(photoshop, vectorworks, ...)

tanx

Geen postscript hoeft geen probleem te zijn, kan zelfs handig zijn om het NIET te hebben als je het niet nodig hebt, een niet-postscript printer is makkelijker te calibreren (als je daar behoefte aan hebt) Ik heb ook een Epson Aculaser maar een ander type en wél Postscript. Ben over het algemeen tevreden, maar neem die resolutie van 2400 dpi met een korrel zout. De resolutie is 600 (per kleur, als je dat x 4 doet kom je op 2400...) Een kleurenlaser is handig vanwege de snelheid en het gemak. Cartridges zijn behoorlijk duur maar gaan lang mee, in het gebruik is het veel voordeliger dan een inktjet. Bedenk dat de cartridges waar je hem mee koopt maar voor 1/3 gevuld zijn. Als je 4 nieuwe cartridges koopt betaal je meer dan vvoor de hele printer. Maar ja dat is met inktjets net zo.

Of ie werkt voor jou (en met OSX) zou je zelf even moeten uitproberen ergens waar ze hem hebben staan en waar je een paar proefprintjes kan maken.

Kijk ook eens naar de MInolta Magicolor 2400 (zelfde printer) en naar de Lexmark 510n

Zat net een test te lezen in Chip over 4 kleuren lasers. De Epson komt er als beste uit. Kleuren pagina komt op 13.2 cent zw op 2.4 cent. 3 kleuren cartridges kosten 375 euro. dus meer als de printer. Men zegt na 1500 prints maar dat hangt natuurlijk af van wat je print in kleur. Als het A4 foto's zijn kijk dan niet raar op als ze na 250 al om nw toner vragen. Men meestal uit van 5 % dekking en full colour is gem 25 tot 75 % van een bepaalde kleur. Meestal be j met een slag duurdere printer (om en nabij de 1000 a 1200 euro) mbt pagina prijs beter uit. Maar dat hangt af voor waar je hem voor gaat gebruiken. Zulke printers zijn vaak GDI printers (pagina wordt opgebouwt in de computer en dan verzonden naar de printer)