Ervaring met MyTV??

Is er iemand die ervaring heeft met MyTV USB Television & Video Capture Is dit een goed apparaat voor het omzetten van analoog vhs naar digitaal op de imac? Dit product is van Escape. :?

Ik heb dezelfde vraag hier al eens gesteld: http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=4424&highlight=eyetv

Ik heb zelf al een tijdje de EyeTV van ElGato. Daar heb ik goede ervaringen mee. Kosten: 200 euro.

Gelezen. Beetje bagger dus. Zal ook’s naar ElGato kijken.

[quote:4776edb7d7="lucasraggers"]Ik heb zelf al een tijdje de EyeTV van [url=http://www.elgato.com/]ElGato[/url]. Daar heb ik goede ervaringen mee. Kosten: 200 euro.[/quote:4776edb7d7] Hoe is de kwaliteit van beeld en geluid?

Ik heb net een stukje van Ketnet opgenomen in de beste kwaliteit met mijn EyeTV. Bekijk het en oordeel zelf.

Ketnet fragment (3.4 Mb)
[eerst downloaden, dan bekijken]

Ik krijg een foutmelding van Quicktime dat er een stuk programmatuur ontbreekt om het Ketnet fragment af te spelen. Als ik het fragment download kan de Quicktime speler hem ook niet af spelen, Mplayer lukt het wel Iemand enig idee wat dat kan zijn? :cry:

[quote:4d236d3d68="Paul_B"]Ik krijg een foutmelding van Quicktime dat er een stuk programmatuur ontbreekt om het Ketnet fragment af te spelen. Als ik het fragment download kan de Quicktime speler hem ook niet af spelen, Mplayer lukt het wel Iemand enig idee wat dat kan zijn? :cry:[/quote:4d236d3d68] Bij mij het zelfde. Met VLC werkt het wel.

Wel goed beeld trouwens, wat voor formaat is het? MPEG4, MPEG2, DIVX?

Hans

Als ik hem download (m'n eigen clipje), dan kan ik hem gewoon afspelen in QuickTime. Overigens neemt EyeTV op in MPEG formaat. Als je een opgenomen fragment vervolgens bewaart, dan zet hij er de .mov extentie achter. Probeer het [url=http://web.macosx.nl/~lucasraggers/vanalles/ketnet.mpg]Ketnetclipje[/url] nog eens te bekijken / downloaden.

Nou, wat er nu anders aan is weet ik natuurlijk niet, maar: hij doet t! En zoals Hans al schreef: inderdaad een mooie kwaliteit. Veel betere kwaliteit dan ik dacht.

Inderdaad is dat filmpje van KetNet VEEL beter dan de link die Elgato mij zelf toestuurde <http://www2.elgato.com/support/samples.sit.bin> Let trouwens wel op, dat is 14,4 MB!

Als ik zo kijk haalt het geen DVD maar een zeer fatsoenlijke videorecorder als ik het via mijn Powerbook op onze (70 cm) televisie uitstuur.

Is dit KetNet filmpje de hoogste kwaliteit?
En blijft het deze kwaliteit, ook als je een programma pauzeert en weer door laat lopen?

Lucasraggers, Zo te lezen heb je al aardig wat ervaring met EyeTV. Ikzelf zit wat dat betreft nog in de beginnersfase. Wel een erg leuk en gemakkelijk apparaatje, dat EyeTV. Heb je al een manier gevonden om de EyeTV-clips te converteren om ze met iDVD te kunnen branden? Of misschien zelfs met iMovie te kunnen bewerken...? Ik heb nu een paar videobanden met behulp van Toast op dvd gezet, maar dat menu stelt werkelijk helemaal niks voor.

[quote:c9d10607a7="lucasraggers"]Ik heb net een stukje van Ketnet opgenomen in de beste kwaliteit met mijn EyeTV. Bekijk het en oordeel zelf.[/quote:c9d10607a7]

Dat valt me helemaal niet tegen.
Ik denk dat ik EyeTV maar op mijn sinterklaaslijstje zet. :wink: