Ervaring NikePlus

Via een niet nader te benoemen contact gisteren mijn NikePlus schoenen en iPod Kit ontvangen. Deze heb ik gisteravond uiteraard even uitgeprobeert, en hierbij mijn ervaring.

Zodra je de receiver in de iPod Nano plugt, wordt het menu “Nike+Apple” direct zichtbaar in het hoofdmenu. Je hoeft niets te installeren of wat dan ook. In dit menu item kun je verschillende work-outs starten. Uitgangspunt kan zijn: Afstand, Tijd of Calorieen. Ik heb begrepen dat je “straks” ook in iTunes work-outs kunt kopen, begeleid door bekende sporters. Je kunt ook wat instellingen wijzigen zoals de stem, kilometers / miles en dergelijke. Tevens heb je nog een menu-optie overzicht waarin je het overzicht van je laatste workout kunt opvragen. Hierin is de totale tijd / afstand / calorieen weergegeven.

Ik heb er voor de volledigheid ook maar een workout shirt bijgenomen. Gisteravond al mijn discipline bij elkaar geraapt en naar buiten gegaan om tijdens een avond temparatuurtje van zo’n 25 graden een kilometertje of tien weg te stappen.

De schoenen zitten heerlijk, ikzelf ren eigenlijk altijd, en zonder problemen, op Nike schoenen. Deze zijn echter lekker licht en vooral de lip zit erg comfortabel. Van de chip merk je helemaal niets. De eerste keer dat je de iPod aanzet en met een workout begint, wordt er gevraagd om een beetje rond te wandelen zodat de communicatie opgezet kan worden. Je kunt er de eerste keer voor kiezen om het ding te calibreren zodat het helemaal op jouw manier van lopen afgestemd wordt. Ik heb een standaard workout van een uur gedaan met de standaard playlist op de iPod.

Om de 5 minuten wordt er gemeld hoe lang je bezig bent. En door op de “Select” knop te drukken wordt er verteld hoe lang, hoe ver en wat je gemiddelde snelheid is. De muziek wordt iets gedempt en een mannelijke of vrouwelijke stem verteld dit in het Engels.
Met behulp van de pauze knop kun je de workout pauzeren. De select knop ingedrukt houden speelt de powersong af. Deze heb ik nog niet ingesteld.

Eenmaal klaar en uitgezweet het ding gekoppeld aan mijn Intel iMac "20. iTunes wordt opgestart en herkent de NikePlus software. Er wordt gevraagd om in te signen op de NikePlus site. Ik heb een account aangemaakt en in iTunes (opties, Nike+Apple) aangegeven dat bij elke verbinding met de Nano de Nike+Apple gegevens naar de NikePlus site verzonden mogen worden. De gegevens zijn binnen een seconde verzonden en de NikePlus site wordt geopend. Hierin zie je workout staan, en de details hiervan. De site ziet er goed (verzorgd) uit, en klikt heerlijk. Voor details kun je het beste even naar de demo kijken op www.nikeplus.com.

Ik persoonlijk vind het een geweldig ding. De schoenen zitten heerlijk en de informatie is realistisch. De totale afstand klopt en de gemiddelde afstand ook. Het aantal verbrande calorieen is uiteraard een aanname op basis van je gewicht / snelheid / tijd. Het shirt zit heerlijk. Het is wel een soort “condoom” waardoor je je ietwat ongemakkelijk kunt voelen. Tijdens het rennen voelt het echter alsof je niets aan hebt. Shirt ventileert goed en het “chord management” is ideaal. Ik heb in het verleden wel last gehad van een stuiterend koortje. Te straks was geen optie daar ik dan mijn hoofd niet meer kon bewegen. In dit geval zit het heerlijk. De uitsparing in het shirt voor de Nano werkt perfect. Scroll wheel en Nike+Apple functionaliteit zijn goed te gebruiken.

Ik had echter graag gezien dat er ook iets van een hartslagmeter bij zou zitten, want dan ben je namelijk helemaal klaar. Een ander punt van kritiek is dat er geen water uit komt, en dat je nog altijd zelf moet rennen :wink:
De schoenen en de Nike+Apple kit kosten zeker niet de hoofdprijs, winkelverkoop volgens mij 129 euro bij elkaar. Ik vind het het geld absoluut waard, echter probeer ik dan ook om de dag 10 a 14 kilometer weg te stappen.

Onderstaande foto’s zijn niet super van kwaliteit maar geven wel een globale indruk. Deze zijn trouwens genomen voordat ik mijn workout heb gedaan.

[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0585.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0586.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0588.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0589.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0590.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0592.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0593.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0598.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0599.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0600.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0601.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/img_0603.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/shirt1.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/shirt2.jpg[/img:2e2541c563]
[img:2e2541c563]http://www.lemonstation.com/nikeplus/shirt3.jpg[/img:2e2541c563]

Bedankt voor de review, ziet er allemaal mooi uit! Nu nog wachten tot het spul hier in Nederland te krijgen is...

Leuk verslag. Misschien iets voor de voorpagina?

Nice. Goede review.

En hoeveel zou zo’n speciaal tshirt doen ?

Zelf ook weer gerend gisteravond, wel zo slim om te wachten tot 21.30. Alleen al die rotbeestjes hè, wordt er helemaal kriegel van. Heeft Nike geen ‘iBugShield’ ofzo ? :wink: Nu hangt het draadje inderdaad te bungelen bij het leven. Heb wel zo’n speciale iPod armband, maar dat zit niet lekker, of het zit te strak of het zakt langzaam naar m’n elleboog… een middenweg is er niet. Moest iemand nog interesse hebben, je mag hem overkopen :wink: tis een witte :slight_smile:

Anyway, bedankt voor de info :slight_smile:

Shirt kost volgens mij winkelverkoop 65 Euro. Is wel redelijk aan de prijs, maar zit echt als een tweede huidje. Het helpt echter niet tegen vliegen en muggen ;)

Er is inderdaad ook een armhouder van Nike+ te verkrijgen. Maar ik het zoiets al in het verleden geprobeert en vond het niet echt handig. Het koordje blijft een beetje stuiteren en hierdoor “schieten” de oordopjes regelmatig uit het oor. Iets waar ik gisteren m.b.v. 't shirt helemaal geen last van heb gehad. Ondanks de hitte en dus ook 't lichaamsvocht.

(Ik ben trouwens pas om 22:00 begonnen)

Maar dan mijn (misschien stomme) vraag:

werkt het verhaal nou alleen met een Nano of kan ik er ook met mijn Photo mee werken?

Of zou die te zwaar zijn…?

Alleen de iPod Nano wordt ondersteund. De receiver koppelen aan een andere uitvoerig geeft een foutmelding op de iPod. De shirts en dergelijke zijn zowiezo alleen voor de Nano beschikbaar.

Overigens komen deze spullen uit het kloppend Nike hart in Europa, Hilversum. Dus ik denk dat het niet al te lang duurt voordat ze ook verkrijgbaar zijn in algemene verkooppunten.

ik heb een ipod video :( echt eeuwig zonde..

misschien probeer ik wel gewoon een keer een ernstig gekraste 1gb nano op de kop te tikken voor een zacht prijsje

Leuk spul! Zijn die schoenen in alle maten te krijgen? En zit er ook een hartslagmeter op?(kreeg niet die indruk.) Anders blijf ik toch lekker bij mn polar ;)

Mooie revieuw, ik moet zeggen het is meer dan ik verwacht had :)

Die Nike schoenen zijn toch niet noodzakelijk? Met een stel HEMA-gimpen en een rol plakband moet het toch ook werken?

@error

Ik had begrepen dat er een uitsparing in de schoen was voor de sensor.

Een stel hema-gimpen en een stanleymes zou dan uitkomst bieden in jouw geval :wink:

Volgens mij zijn de schoenen in alle maten te verkrijgen .. tenzij je een uitzonderlijke hebt uiteraard... Ik heb 41. Het schijnt zo te zijn dat je de sensor inderdaad ook op andere schoenen kunt bevestigen met allerlei bind- en plakmiddel. Je moet 'm alleen wel horizontaal plaatsen, dus in de sok is geen optie.

Nu ook nog en GPS module en hart rate sensor. Super combi. :)

dat hele "Powersong"gebeuren heb ik nooit eerder gelezen, super! Lijkt me echt geweldig om in een keer een bepaald nummer aan te zetten om een flinke sprint in te zetten :) Ik begin toch steeds meer te neigen naar het kopen van een (2ehands?) nano en dit setje.. aahh! :)

Ik wilde alleen even weten of er een noodzakelijke koppeling zit tussen dat Nike-steentje en hun schoenen... Ziet er wel mooi uit allemaal.

[img:d868de4574]http://www.ilounge.com/assets/images/reviews_apple/nikeplus/5.jpg[/img:d868de4574]

[quote:3889e6d501="lemoentje"]Overigens komen deze spullen uit het kloppend Nike hart in Europa, Hilversum. Dus ik denk dat het niet al te lang duurt voordat ze ook verkrijgbaar zijn in algemene verkooppunten.[/quote:3889e6d501]

als ik me niet vergis is het Europese distributiecentrum van Nike hier in Laagdal in de Vlaamse kempen. Van hieruit worden alle goederen verdeeld over alle winkels in Europa.

Ik kan niet wachten tot het ook hier zover is :D

En bedankt voor de review man… het blijven toch ook mooie schoenen, goddamn!

@Burton: Klopt inderdaad. Het Nike hoofdkantoor staat in Hilversum. Hier zit ook een Nike shop in.

dat weten we dan ook weer :D