Ervaringen MacBook pro 2018 15”

Ik zou een MacBook 2018 15” kunnen aanschaffen met nog fabrieksgarantie. Het gaat om het model met 2,2ghz i7

Heeft iemand ervaringen met deze MacBook en eventuele problemen?

Dank bij voorbaat!

Ja hoor, prima ervaringen met de 2,7 Ghz i7 2018 13’’ versie. Geweldig apparaat, geen problemen. Laat je niet gek maken door de (media gehypte) ‘issues’ die er zijn, dat is van alle tijden en de meerderheid van de gebruikers heeft die niet.

Helemaal eens met McPim.

 

Zie verder wat ik al in jouw eerdere topic gemeld heb. Misschien handig om gewoon daar verder te gaan?

 

https://www.onemorething.nl/community/topic/aankoop-macbook-pro/

Oké, Ik moet mij dus geen zorgen maken over overhittingsproblemen, flexcable problemen of dat de toetsenborden heel slecht zijn.?

@McPIm,

Moet je wel geluk hebben bij die meerderheid te horen…

Toetsenbord!

 

https://www.onemorething.nl/2019/07/macbook-2020-nieuw-toetsenbord/

Waarom zouden ze dat doen? Daar is volgens mij toch een reden voor.

Nu moet ik wel toegeven dat ik geen vlindertoetsenbord heb, ik spreek dus niet uit ervaring.

Maar:

https://www.macrumors.com/guide/butterfly-keyboard-issues/

Zelf eet ik echter nooit voor mijn computer, misschien doen een aantal gebruikers van die MacBook Pro’s dat wel en kregen ze problemen dat kruimels of stof tussen de toetsen belandden.

WoutVanH op 26 augustus 2019 om 09:14 Oké, Ik moet mij dus geen zorgen maken over overhittingsproblemen, flexcable problemen of dat de toetsenborden heel slecht zijn.?
Nee, moet je niet doen ?. 'Oververhittingsproblemen'? Dat was een 'issue' met de i9 processor en is later gefixt. 'Flexcable problemen'? Dat zegt me niets bij de recente modellen. En tsja, de 'hele slechte toetsenborden'.. Ik denk dat de media-hype hierover groter is dan het daadwerkelijke probleem maar helaas hebben we geen harde cijfers. Zie in dit draadje bij de buren de reacties van 'GeorgeM' en 'Robert', een iets verhoogde repair-rate bij de 2016/2017 modellen, geen grote aantallen. Het 2018 model is aangepast en heeft er al minder last van, het 2019 model is weer licht aangepast. Bovendien is er een reparatie-programma én heb je kans dat de perslucht methode een eventueel kruimeltje verwijdert. Lees ook de quote van 'boiing' (die ken ik toevallig):
Mijn studerende zoon mishandelt al vier jaar lang een MacBook 12 inch uit 2015. Hij eet erboven, slaapt ermee, en als ie thuis komt maak ik z'n scherm schoon omdat er bijna niet meer doorheen te kijken valt. Het toetsenbord werkt nog steeds perfect.
..dat gaat dus over het eerste model butterfly keyboard, zonder de aanpassingen. Maak je niet druk zou ik zeggen en geniet vooral van zo'n mooie machine.

https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/ifixit-haalt-toetsenbord-macbook-pro-2018-uit-elkaar/msg404699/#quickreply

Wellicht dat dit bericht je (ook) wat zegt. Het is lastig, dat begrijp ik.

Ja hoor, ik kom daar wel eens. Dat klopt toch met wat ik zei, de 2018 versie van het toetsenbord is verbeterd en heeft er minder last van?

Mijn berichtje was naar de TS.

Hoop dat hij het artikel zelf leest. Ik ga geen conclusie trekken voor hem.

Ik zou er zelf niet aan beginnen wetende dat er reparatieprogramma loopt én er in 2020 nieuwe toetsenborden komen, blijkbaar is het dus nog steeds niet optimaal. Niet in 2018 en ook niet in 2019. Mij lijkt dit ook niet goed voor de waarde. Er is zat te koop, en vaak lang.

Ik trek me nu terug uit deze discussie. TS heeft mijns inziens genoeg info. En bepaalt zelf of hij het een aanvaardbaar risico vindt in samenhang met de te betalen prijs en latere restwaarde.

Ik wens TS sowieso het beste toe en sterkte met het maken van keuzes.

<p class="cite">Maarten2015 op 26 augustus 2019 om 16:08</p> Mijn berichtje was naar de TS.
Ah, ik dacht dat je op mij reageerde ??. Uiteraard moet TS zijn eigen afweging maken. Ik merk alleen dat er vaak veel aandacht is voor alle 'issues' die er zijn en natuurlijk zal het 2020 toetsenbord wéér beter zijn. Maar dan komt er vast weer een andere '...-gate' opborrelen na een tijdje. Het verkoopt nou eenmaal lekker in de media en geeft veel Youtube clicks, al die 'problemen' met de MacBooks.

@McPim,

Natuurlijk kan er in de toekomst zich nog iets voordoen, maar als het nu al bekend is, neem geen risico, lijkt me slimmer…

Weet je hoeveel jaren Apple het toetsenbordeuvel heeft genegeerd, weggemoffeld, gebagataliseerd, enz. jaaaaaren!

Bedankt voor de vele reacties!

Ik zou deze MacBook 2018 2,2ghz 256 ssd kunnen aankopen voor 1800 euro met adapters, magic mouse 1 en hoes.

Ik zit sterk te twijfelen tussen de 2019 versie, deze staan momenteel bij bol.com voor 2399 euro.

Ik zou de computer vooral gebruiken om CAD-tekeningen te maken via bootcamp.

Is het de meerprijs waard?

Dank bij voorbaat!

Als je studeert, kom je voor gereduceerde studentenprijzen in aanmerking. Heb je daar al naar gekeken?

 

https://www.amac.nl/apple-studentenkorting

 

 

@TheBigZ inderdaad dat weet ik, deze kortingen komen overeen met de korting op Bol… Dit is dus dezelfde prijs.

Vindt u het prijsverschil (600 euro) tussen de twee waard om toch voor de 2019 versie te kiezen?

De 2018 versie heeft 1 laadcycli en heeft nog garantie.

Is het nu €1500 of €1800?

 

Het is 1800 euro, ik was verkeerd geweest de eerste keer… ?‍♂️

@thebigz vindt u het het prijsverschil waard van 600 euro om toch voor de 2019 versie te kiezen? De 2018 versie is zou goed als nieuw (1 cycli) en heeft een USB c adapter met laptoptas

Ik zit een beetje met het feit dat iemand een gloednieuwe MacBook Pro (met één laadcycle) weg doet en daar een paar honderd euro op wil toeleggen.

Maar er zijn natuurlijk altijd valide redenen te verzinnen (nu een notebook van de zaak, echtgenoot overleden, winkeldemo exemplaar etc.)

@thebigz inderdaad, ik twijfel ook sterk. Voor een kleine 600 euro meer heb ik momenteel bij bol een gloednieuwe MacBook 2019 waarvan ik weet wat ermee gebeurd is… Maar met die andere MacBook tweedehands niet. Als ik om de reden van verkoop vraag zegt de verkoper dat hij is aangekocht om een opleiding mee te starten en die niet is door gegaan.