Ervaringen met Autocad op Mac met VPC

Dag iedereen,

Zijn er mensen die Autocad 2005 of 2006 gebruiken op een Apple computer met een vorm van virtual PC programma? Autocad draait namelijk officieel alleen op Windhoos. Met name ben ik benieuwd of er mensen zijn die dit programma gebruiken op een G4 powerbook of op een Macbook Pro en wat hun ervaringen zijn qua snelheid, stabiliteit en compatibiliteit in een Windhoos omgeving.
Ik hoop dat er mensen zijn die mij iets kunnen vertellen.

Ik heb hier geen ervaring mee, maar het lijkt me dat het niet een ideale situatie op, je draait dus de volgende 'lagen' mac os x > virtual pc/paralel> windows xp> autocad.

Maar zoals ik al zei: ik heb er geen ervaring mee.

Zoals Fl@bber al zegt, heb je nogal wat meedraaien op de achtergrond als je Autocad in VPC draait. [quote:fc60621c7f="Hetz"]of op een Macbook Pro[/quote:fc60621c7f]Zou je dan niet beter gewoon Boot Camp/winXP kunnen draaien?

Ik heb geen ervaring met autocad maar wel met virtual pc. Ik kan het je ten strengste afraden. Msn werkt al niet eens onder virtual pc dus laat staan autocad.

Ik snap niet dat het uberhaupt bestaat misschien dat msn
een beetje werkt op een dual g5 ofzo maar op een imac G5
niet, terwijl het niet geheel de lichtste proceccor is.
Voor de prijs van virtual pc kan je beter een delletje kopen
en daarop werken met autocad. Er zijn al meerdere draadjes
over dit onderwerp lees die nog maar eens door virtual pc staat
niet bepaald hoog aangeschreven als je het mij vraagt.

Bedankt voor de reacties. Ik weet niet welke PC emulators etc er op de markt zijn en maar het gaat me er eigenlijk meer om of er mensen zijn die Autocad op een PB of Macbook Pro draaien (ongeacht hoe ze dat doen) Ik dacht eigenlijk dat VPC meer een algemene term was voor programma's die Windhoos nabootsen... Ik zou dus erg graag eens horen of er mensen zijn die ervaring hebben met Autocad op een Mac en welke PC emulator of analoog programma zij hiervoor gebruiken. Zijn er uberhaupt tevreden mensen met Autocad en appletjes?

Het is sinds kort mogelijk om Windows XP te installeren op een Intel Mac. Daarvoor heb je alleen het (nu nog gratis) programma Boot Camp nodig dat je op de site van Apple kan downloaden. Het is géén emulatie van Windows XP maar gewoon een 'native' installatie. Dus dat wil zeggen dat Windows XP op volle snelheid draait en dus ook dat Autocad op volle snelheid draait.

Autocad draaien onder emulatie in VPC valt absoluut af te raden, ook op een snelle G5 Mac. Je krijgt gewoon niet de snelheid welke nodig is om behoorlijk met Autocad te werken.

Ik heb wel ervaring met het draaien van AutoCAD via VPC (en laatste PowerbookG4) het is niet echt aan te raden, al je handelingen en bewerkingen gaan tergend traag (zelfs je muis bewegen in autocad) zodat je het al snel opgeeft om er mee te werken

autocad moet vloeiend en snel gaan zodat je lekker precies én snel kan werken
nou, dat is niet het geval

afrader

binnenkort een nieuwe intel

dan lekker hopen op een lekker snelle parallel

mmmmm :inlove:

Er zijn nog wel meer andere programma's om windows virtueel op je mac te laten draaien maar dat zullen ook geen oplossingen zijn voor jou. Het enige is dus boothcamp maar daar heb je wel een intel mac voor nodig.

Ik denk na het lezen van jullie adviezen en andere forums ik het beste af ben met een programma als Bootcamp op de nieuwe MacBook Pro series. Jammer alleen dat je dan elke keer moet restarten als wilt switchen tussen mac en windhoos applicaties. Het is wel veel sneller dan VPC. 8)

Het is nog een beta he. In de nieuwe leopard komt het erin te zitten waarschijnlijk wacht apple tot het laatst met het laten zien van de overgangen etc.

Zelfde met dashboard eerst was het gewoon zo’n venster met namen
en toen het uitkwam zat er een dock in wat nu is veel mooier etc.
Misschien dat het wisselen tussen programma hetzelfde word als
fast user switching nu is zou erg vet zijn. Boom osx, boom windows vista.

[quote:ec872bf0a0="Hetz"]Ik denk na het lezen van jullie adviezen en andere forums ik het beste af ben met een programma als Bootcamp op de nieuwe MacBook Pro series. Jammer alleen dat je dan elke keer moet restarten als wilt switchen tussen mac en windhoos applicaties. Het is wel veel sneller dan VPC. 8)[/quote:ec872bf0a0]

[quote:ec872bf0a0=“ROCKSTAR!”]dan lekker hopen op een lekker snelle parallel [/quote:ec872bf0a0]