Ervaringen met fixyourmac.nl?

Iemand ervaring met http://www.fixyourmac.nl? Prijzen zijn erg scherp, maar een Google-search levert niets op en dat stelt me niet gerust.

Er is inderdaad precies helemaal NIETS over ze te vinden.
Dat is ook een soort van knap. :slight_smile:

Als je een beetje goed zoek zul je zien dat het een bedrijfje is van:
http://www.jeroenvankesteren.com

Prijzen zijn ook niet te mooi om waar te zijn, maar verwacht niet dat je officiele Apple onderdelen krijgt (misschien wel dezelfde onderdelen, maar dan niet via de officiële kanalen. Grote kans dat het gewoon, meestal best aardige kwaliteit, gelijkwaardige of imitatie onderdelen zijn.)

Een originele Magsafe 85 watt adapter voor een MacBook Pro 13" (dit hoort 60 watt te zijn) voor € 59,00… (interessant)
Het kan natuurlijk een foutje op de website zijn…

@mtooster: de eigenaar had ik wel gevonden, maar het ging me specifiek om reviews/ervaringen en die zijn er niet.

Dat zegt dan toch genoeg…

Het bedrijf is al enkele jaren actief lees ik op de website.
Dan zou er toch wel iets te vinden moeten zijn.

Eén ding is zeker hij moet heel wat van die Chinese namaak verkopen om maandelijks 50,- voor zijn site eruit te krijgen zonder dat hij op dit moment fatsoenlijk zichtbaar is online.
Gelukkig is hij qua logo dicht bij zijn ‘concurrentie’ gaan zitten dat scheelt vast een slokje van de borrel. :lol:


En de eigenaar van dat bedrijf specialiseert zich in het optimaliseren van sites voor zoekmachines (JVK Online).

Dat is niet helemaal lekker gelukt dan. :slight_smile:

Nee wat hij doet is voor mensen Google AdSense/Adwords campagnes maken en dan zeggen dat je bovenaan komt te staan bij Google. In de gesponsorde gedeeltes, ja dat kan iedereen zolang je maar met een budget blijft strooien. :slight_smile:

En waarom hij nog niet gevonden wordt is waarschijnlijk omdat zijn site spiksplinternieuw is. Die zal nog niet zo heel lang online staan dus nu is het tijd om flink te spammen online op dit soort forums.
Dat heet online marketing…

@Schmoo: ik heb niks met die toko te maken, ik zoek alleen een reparateur die een nieuw scherm in m’n rMBP kan zetten en daar niet >€900 rekent zoals LJS - hoe graag ik daar ook kom, die prijs is me echt te gortig. Bij Macrepair is het al een stuk schappelijker met ca. €620,- en bij fixmymac zou het op ca. €500,- neerkomen.

Ik bedoel ook niet dat jij hier aan het spammen bent :wink:

Mijn advies is zoek op iFixit uit hoe je het beeldscherm in je Mac moet repareren/vervangen en ga daarna op Marktplaats kijken of je iemand kunt vinden die computers repareert. Dit hoeft niet speciaal Macs te zijn, je hebt immers het stappenplan van iFixit bij de hand dat je aan de klusser kunt laten zien. Mij lijkt het sterk dat iemand die handig is met dit soort dingetjes alleen maar Apple producten kan repareren. Als je een Xbox, Dell laptop, iMac of iPhone uit elkaar kunt schroeven dan kun je ook wel een MacBook doen. Het is allemaal geen hogere wiskunde wanneer je handig bent, zeker niet als je er een stap voor stap handleiding bij hebt.

Gelukkig maar :wink:

ifixit ken ik -regelmatig gebruikt- maar omdat zij aangeven dat het beeldscherm van de rMBP een erg lastige reparatie is, met kans op breuk, laat ik het liever doen. Zie https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Retina+Display+Mid+2012+Display+Assembly+Replacement/9708 en je hebt een 5-kantige torx-schroevendraaier (Apple-only) nodig, die heeft een gewone pc-reparateur echt niet hoor.

Ik heb er onlangs een glasplaat voor een iMac besteld, nog steeds niet van ze vernomen, geen tracking nummer geen antwoord op mijn emails… niets. En een telefoonnummer hebben ze niet. Volgende keer weer lekker bij maconderdelen bestellen :slight_smile:

Kijk, daar heb ik wat aan! Dankje Scruby, ik ga je advies opvolgen.

torx is altijd 5 kantig en is niet Apple only
voor 2 euro een bitsetje halen bij de Gamma…
elke knutselaar heeft er wel 1… maar dat is natuurlijk weer te gewoontjes voor de gewone pc reparateur :stuck_out_tongue:

@IsSidha: ik had misschien moeten schrijven ‘torx-achtig’ maar jij had de handleiding op ifixit moeten lezen :nerd: dan had je geweten dat Apple een eigen 5-kantige torx-schroevendraaier heeft.

Beste Scruby,

Graag verneem ik van u het ordernummer zodat wij kunnen uitzoeken waar uw zending is c.q. of u daadwerkelijk een order bij ons heeft geplaatst.

De iMac glasplaten zijn altijd ruim voorradig en worden altijd direct (dezelfde dag) aangetekend verzonden. Gezien u niet onder uw eigen naam post kan ik niet controleren of u daadwerkelijk klant bent, graag wil ik dit dan ook uitzoeken.

Mocht uw zending daadwerkelijk verloren zijn gegaan bij PostNL, dan bieden wij onze verontschuldigingen aan en zullen uw aankoopbedrag terugstorten. Wel is opmerkelijk dat u op dit forum wel een bericht plaatst maar wij van u of over imac glasplaten geen klachten of problemen via de email of het klachtenformulier hebben ontvangen.

Wachtend op uw ordernummer, voor eventueel aanvullend contact kunt u ons ook mailen (info@fixyourmac.nl).

Met vriendelijke groet,

Bert van Pol

Na mijn bestelling te hebben geplaatst en betaald te hebben keek ik even later toch nog even rond op forums of dit bedrijf wel betrouwbaar was.
(ik weet het, normaal doe je dit vooraf maar ik had haast dus…)
Na de negatieve berichten schrok ik me toch even het schompes, had zojuist 485 euro betaald!
Maar na een aantal keren contact gehad te hebben voor wat info en om 17uur netjes een track&trace kreeg was ik weer gerust. (ik kreeg zelfs zijn 06 nr)
De volgende dag kwam het pakket netjes aan huis.
Na het geïnstalleerd te hebben werkte het correct zonder vreemd beeld. De stickers achterop kwamen overeen met de stickers op het originele scherm.

Met alle tevredenheid een 27" scherm besteld bij FixYourMac!!!

Fijn hé. Dank zij de moderne media zijn we steeds achterdochtiger geworden. :wink:

Zo maar vanuit het niets, door iemand die net lid van dit forum is, een zeer positief bericht.