Ethernet > Airport > WiFi?

Hallo mensen,

Ik heb sinds kort een iMac in mijn bezit en ben als ex-Windows gebruiker
toch wel erg te spreken over Mac OSX. Ik heb echter een vraag met
betrekking tot Airport. Ik heb me rot gezocht naar de mogelijkheden van
Airport, maar heb op mijn vraag geen antwoord kunnen vinden.
Hopelijk weet iemand op dit forum mij te helpen.

Is het mogelijk om mijn internet verbinding, die via een ethernet kabel mijn
iMac binnenkomt, te delen met mijn iphone via Airport? Ik heb geprobeerd een
netwerk aan te maken en hiermee te verbinden met mijn iphone. De
iPhone geeft WiFi activiteit aan, totdat ik probeer te internetten in Safari.
Dan schakelt hij weer gewoon over naar de GPS verbinding (Ja,
hier ook geen 3G ontvangst zo vlakbij de Duitse grens)

Moet ik iets handmatig instellen in airport waardoor de ethernet verbinding
doorgeschakeld wordt naar de airport kaart? Of is het helemaal
niet mogelijk? Laat het me weten!

Met vriendelijke groet,
Rutger

Heb je via je system preferences - sharing - internet sharing, het delen van internet ingesteld?

Ja, nu je het zegt heb ik het ingeschakeld. Zonder enig resultaat helaas.. nogsteeds is het zo dat ik met mijn iphone op het WiFi netwerk kan komen, maar als ik er dan gebruik van wil maken, slaat hij de verbinding af en schakelt over op het normale netwerk.

Het vreemde is wel, is dat ik als ik 'verbinding' heb met het WiFi netwerk, ik wel Youtube video's af kan spelen op mijn iPhone, terwijl dit zonder die verbinding niet mogelijk is. De snelheid die je van het WiFi netwerk zou verwachten krijg ik echter niet bij het afspelen van de video's. Het verschil tussen GPS en WiFi met een speedtest is ook minimaal. Ik denk dus dat de verbinding nog niet helemaal goed is.

Als ik het goed begrijp is jouw route internet - iMac - AirPort (WiFi). Waarom doe je het niet anders?: internet met kabel naar AirPort - Airport via kabel naar iMac / iPhone via WiFi.

Omdat ik het heb over een Airport kaart in mijn iMac. Of is dit nu juist het probleem? Ik had begrepen dat het met een ingebouwde Airport kaart ook mogelijk was een WiFi netwerk op te zetten...

Als ik in system preferences internet sharing aanzet doet ie het prima. Voordat je dit aanvinkt even de opties instellen, dus dat je je ethernet verbinding wilt delen via airport, de andere opties instellen en hoppa, gaan. Als het bij jou niet werkt, vertel even hoe je alles precies hebt ingesteld.

Ik probeer het net maar kreeg de melding dat ik het netwerk kon verstoren en dat mijn provider mijn zou kunenn gaan afsluiten. Heb net een router gekocht voor me macbook had dus ook via me iMac gekund...

Ik had de internetdeling verkeerd om ingesteld. Dat hij de Airport verbinding dus gedeeld met alle ethernet verbindingen. Het is dus opgelost. Bedankt!