Ethernet/Kabel Internet - hoe configureer ik het volgende...

Ik heb een beige G3 met en kabelinternet abbonnement via Ethernet. Nu wil ik graag mijn Snow iBook (500Mhz) via Ethernet kabel koppelen aan mijn G3 zodat ik lekker op de bank beneden kan internetten...Hoe ga ik dit doen? Moet ik dan een router hebben of kan het software matig in OS9 of kan het softwarematig in X?

Waarom geen [url=http://www.apple.com/benl/airport/]AirPort[/url] gebruiken? Met die iBook kan je dan zelfs in de [url=http://www.apple.com/benl/airport/airportgame.html]tuin[/url] terecht. Je hoeft dan niet nog eens extra meters kabels bij te leggen. (Tenzij je als een spin aan een draadje wil hangen, kwestie van een veilig gevoel te hebben. ;))

Er zijn drie (of misschien wel meer) mogelijkheden om dit te doen:

  1. Je koopt een Airport en je hele huis heeft dekking zonder draden.

  2. Je gebruikt een router, dit is niet bij alle Internet Kabel maatschappijen mogelijk. Bij Chello doen ze bijvoorbeeld een "MAC address" check.

  3. Je koopt een extra ethernetkaart, die zet je in je G3, stopt in de één de kabel van Internet en in de andere een crossed kabel naar je iBook. Installeer router software en klaar is kees.

Adriaan

[i:post_uid0][b:post_uid0]Update[/b:post_uid0] Michel post net als ik aan 't schrijven ben…[/i:post_uid0]

Edited By Adriaan Mol on juli 01 2002 at 14:35

Er zit nu 1 ethernetkaart in die is dan voor G3<->iBook en dan 1 extra voor het Internet verhaal? En die routersoftware? Maak het nog uit wat voor routersoftware? De kabel van Internet zit nu in de modempoort. Is dat dan al niet genoeg om de boel te scheiden? Oh ja kabelabonnement is Wanadoo.. ???

Met 1 ethernetkaart (dus zonder er een extra te kopen), een ethernethub (die moet je dan wel extra kopen maar kost tegenwoordig ook bijna niets) en twee extra kabels ben je er ook. Verder heb je Geeroute nodig (freeware, zie [url=http://geeroute.zero.com.hk/)]http://geeroute.zero.com.hk/)[/url] en minstens 1 machine die onder OS X draait. Daar installeer je dan Geeroute. Werkt bij mij als en zonnetje: zowel met m'n iMac G4 (met Geeroute geinstalleerd) als software router en mijn vriendin's iBook kunnen we tegelijkertijd via de kabel (UPC, maar dat maakt volgens mij niet uit) internetten e.d.

Ik heb zojuist voor dit doel een Draytek Vigor 2200E router aangeschaft (€140 ex). Dan heb je gelijk een 4 poorts hub voor je netwerkje en kabel op alle aangesloten macs. Je kan hem ook gebruiken voor ADSL. Dit werkkt perfect en is retemakkelijk te installeren.

NB: bij gebruik van routersoftware dient de Mac waarop deze software staat aan te staan om de ander te kunnen gebruiken.... Bij een Hardware-oplossing (router) is dat niet nodig; de Macs zijn dan niet van elkaar afhankelijk.