Evernote verkleint privacy

Evernote is een veel gebruikte notitie app maar gaat de privacy wel iets minder maken omdat een speciaal team zal meelezen met de notities van de gebruikers.
Volgens evernote is dit om machine learning techniek te verbeteren.
Deze nieuwe voorwaarden gaan in per 23 januari 2017.

bron: http://nos.nl/artikel/2148391-notitie-app-laat-medewerkers-meelezen-met-gebruikers.html

Dan weet je wat je moet doen…

Alle problemen die je hebt met Evernote moet je in een notitie zetten en dat 100.000 keer kopiëren en opslaan. De kans is dan dus groot dat wanneer ze het ‘zelflerend systeem’ z’n gang laten gaan dat deze ook meteen alle problemen oplost.

Aluhoedje op! App massaal deleten!

O ja, wel gewoon je hele leven op Facebook blijven zetten natuurljk. :angel:

[quote=SunKeeper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/evernote-verkleint-privacy/#post-3021296 time=1481740356]Aluhoedje op! App massaal deleten!

O ja, wel gewoon je hele leven op Facebook blijven zetten natuurljk. :angel:[/quote]
Spreek voor jezelf… ik pleur bijna niets op mijn Facebook page… behalve dat ik reageer op berichten.

Ik heb niet eens Facebook onder mijn eigen naam. Ben geen meeloper, ook totaal geen tijd om al die flauwekul door te spitten.

Overdrijven is ook een vak …

Toch raad ik Evernote hierdoor ten strengste af.

Als je wil afraden prima, ik gebruik het trouwens in combinatie met offline notebooks, maar er is echt niet substantieel veranderd tov hoe het was. Je bent zeker ook ongerust nu ze overgaan naar google cloud servers? Maargoed ik ben nog geen enkele andere cross platform note/to do programma tegen gekomen die zo goed is als evernote. Mocht je ideeen hebben hoor ik het graag!

Evernote blijft heer en meester qua notitieapp. Maar goed. Het feit dat je met het gratis account tegenwoordig maar op slechts 2 apparaten kunt werken en steeds meer beperkt wordt en nu dit ben ik nu overgestapt naar OneNote. Goed, Onenote is natuurlijk ook niet top qua privacy, maar kan nu eindelijk weer op 3 apparaten gebruiken.

Wat is de definitie van een notitie tegenwoordig en wat het het belangrijkste van die notitie. Is het de content in deze notitie of de mogelijkheid dat die notities iets kan doen… Notificatie-functioneliteit, herinneren, automatisch iemand bellen of mailen…

Ik heb het idee dat verschillende ToDo software tegenwoordig veel mer doet dan een Notitie + Herinnering + Agenda app samen.

Ik gebruik het voor van alles. Verlanglijstjes, dingen die ik moet regelen, bedrijfsgerelateerde info. En ik deel sommige notities. En Evernote blijft koning. Maar de concurrent komt steeds dichterbij in de buurt voor minder geld. En daarnaast soms zelfs met betere functies. Tabee Evernote.

Evernote kost me 5 euro per maand. Nauwelijks de hoofdprijs. De transitie naar OneNote zou me meer tijd en frustratie kosten dan de besparing me waard is.

Wat overigens niet betekent dat ik de notitie-markt niet nadrukkelijk in de gaten houd. Evernote is nog steeds met afstand de beste service, maar het schiet de laatste tijd niet op.

Toch maar niet…

https://blog.evernote.com/blog/2016/12/15/evernote-revisits-privacy-policy/

Wat een diarree-bedrijf.

Eh, ik gebruik gewoon veelvuldig de bovenstaande Apple’s apps, heel handig met iCloud en zo.

Third party apps zijn tegenwoordig steeds minder te vertrouwen.
Of ze willen je data gegevens òf ze willen je geld. En ik betaal al zat voor Apple. Punt.
Dan gebruik ik ook hun fraaie apps, iWork, Notities, Herinneringen, Agenda, iMovie, Mail, etc.

Als je je schoonmoeder naar de pedicure moet brengen dan zijn de native Apple apps idd. geweldig. Als je werk wilt verzetten dan betaal je maar al te graag voor software dat perfect aansluit op hoe jij werkt en denkt.

OS X en iOS - Safari en Mail wil ik nog wel gebruiken maar verder staat er toch niet zo heel veel meer op die machine geïnstalleerd dat mijn hartje sneller laat kloppen. Het is vooral allemaal software dat in 2007 de bovenliggende partij was en in al die jaren is er niet naar omgekeken omdat er iPhones verkocht moesten worden.

Dat hoeft ook niet, want ze zijn functioneel in hun eenvoud.

Veel zaken zitten ook in uitklapmenu’s verstopt. Notities en Herinneringen nemen bij mij 98% van het werk van Agenda zelfs over. Komt geen third party aan te pas.

Verder zit ik vastgeplakt in Pages en Numbers. (MS Office is een draak geworden als je met iWork verwend bent)

Meer heb ik blijkbaar niet nodig, uiteraard verschilt dat per persoon en welk werk je doet.

Net ontvangen van evernote:

Reaffirming Our Commitment to Your Privacy
Evernote recently announced a change to its privacy policy and received a lot of customer feedback expressing concerns. We’ve heard that feedback and we apologize for the poor communication.
We have decided not to move forward with those changes that would have taken effect on January 23, 2017. Instead, in the coming months we will be revising our existing Privacy Policy. The main thing to know is this: your notes remain private, just as they’ve always been.
Evernote employees have not read, and do not read, your note content. We only access notes under strictly limited circumstances: where we have your permission, or to comply with our legal obligations.
Your privacy, and your trust in Evernote are the most important things to us. They are at the heart of our company, and we will continue to focus on that now and in the future.