Experimenteren met externe antenne (Airport ? ) basestation

Zijn er mensen die geexperimenteerd hebben met bovenstaande ?

Zowel de commercieele antennes
Dr Bott
MacWireless
als zelf gefabriceerde (ook voor aan de Mac zelf) ?
http://www.oreillynet.com/cs/weblog/view/wlg/448
http://www.turnpoint.net/wireless/has.html#performance
http://www.turnpoint.net/wireless/has.html

Ik zou graag weten wat het grootst mogelijke bereik is geweest van de diverse antennes (als je ze zo nog soms mag noemen (Directional Pringles antenne ?))

YO

Dr Bott zal ik niet aanbeginnen, deze maakte het bereik van mijn Airport Extreme alleen maar minder goed. Ik heb nu een 14dBI erop zitten, en die werkt perfect. (merk weet ik alleen niet)

14 dBi , die is volgens mij nog niet voor de Extreme versie. Maar 14dBi belooft nog al wat, zou ruim 2^4 = 16x "sterker" moeten zijn Hoe ver kom je er mee ?

Nog iemand met ervaringen? Ik zit zelf ook te denken aan een externe antenne, maar weet niet goed wat ik moet aanschaffen.

Ik heb mijn Airport Graphite basestation sinds 2 weken uitgebreid met een externe antenne. Ik heb wel een kleine "modificatie" aan mijn basestation moeten maken, maar het resultaat is prima.

De 2 benodigde onderdelen heb ik gekocht bij de wifishop, nl. een connector-kabel (pigtail) van basestation naar externe antenne en de antenne zelf. Kosten: ongeveer 80 euri.

Meer info? Stuur een PB.

mr.Gadget

Kun je aangeven welke antennen je hebt gekocht en wat de resultaten precies zijn? (Bijv. nu wel ontvangst op zolder, terwijl dat vroeg niet was.)

@macpro:

De antenne die ik gekocht heb is de volgende:

Senao 12dBi Flatpanel antenne 2.4GHz

Euro46,00

Voor binnen en buitengebruik.

12 dBi Gain
Gewicht: 0.8 Kg
Omvang: 21,6 cm X 19 cm X 4,5 cm
70 graden horizontaal spread
27 graden vertikale spread
Geschikt voor binnen en buitengebruik
Fixed N-female aansluiting

Wat de verbetering qua ontvangst betreft, ik heb nu inderdaad op zolder een stuk beter en vooral stabieler signaal. Ik gebruik zowel een iMac DV SE als een PB 17" op zolder en mijn basestation hangt op de begane grond in het trapgat. Voorheen fluctueerde de ontvangst behoorlijk en viel het signaal soms helemaal weg, vooral op mijn PowerBook. Tegenwoordig heb ik bijna altijd 3 “boogjes” signaal in mijn airport-menulet op de PB en 3 à 4 op de iMac.

Dus ik ben zeer tevreden met deze resultaten. :smiley:

mr.Gadget