ext HD volledig rechten toekennen lukt niet

Ik heb een externe HD (mac journaled geformatteerd) die eerst op een andere mac is gebruikt en nu wil ik die op mijn macbook gebruiken. Echter, ik kan niets opslaan of openen etc. Heeft dus met de beveiliging te maken. Die kan ik via de finder alleen veranderen mapje voor mapje. Hoe kan ik de schijf in 1 keer de lees en schrijfbevoegdheden geven voor een andere gebruikers?

Dat is dus een permissie issue. Als je de permissies wil laten staan maar wel wil omzeilen, selecteer de disk in Finder, druk CMD+I (get info), en helemaal onderaan kan je “Ignore Ownership on this volume” aanvinken (misschien eerst het slotje openen als het greyed out is).

Dank voor de tip Owentje, ik zou graag direct de hele schijf geschikt maken om te lezen en schrijven. Is daar ook een mogelijkheid voor?

Ja hoor. Selecteer de schijf in finder en ga weer naar het info venster (CMD+I). Ga naar “Permission and Sharing” en selecteer “Read & Write” achter je gebruikersnaam. Vervolgens druk je op het tandwieltje, en kies je voor “Apply to enclosed items”.

Succes

„Delen en bevoegdheden”

„Lezen en schrijven”

Ha Owentje, dit " Vervolgens druk je op het tandwieltje, en kies je voor “Apply to enclosed items" is de oplossing. Thnx!