Extensis Portfolio server

Hoi,

Ik help volgende week mee aan een Europees Muziekfestival. Hier worden natuurlijk foto’s genomen. Mijn bedoeling was om deze met portfolio te catalogiseren. Met de serverversie kan ik deze beschikbaar maken voor andere toestellen op het netwerk? Maar ik krijg het niet voor elkaar, wie kan mij helpen om even dit probleem op te lossen? Of zijn er eventueel andere middelen om een reeks beelden over netwerk te laten zien. En kom niet af met iPhoto want dat ga ik absoluut niet gebruiken.

Als je Photoshop CS hebt is het niet zo moeilijk

Op de computer waar de foto’s staan open je system preferences -> sharing en je start personal web sharing. Zorg dat je een naam hebt ingevuld hebt in computername bv fotoserver.
Vervolgens ga je naar Photoshop CS en je opent de file browser. Dan selecteer je alle foto’s die je wil laten zien over het netwerk en je gaat naar automate->web photo gallery. Vul het dialoogvenster in en kies als eindbestemming de sites folder in je home directory. Alle computers aangesloten op je netwerk kunnen nu via http://ipadresvanjemachine/~jegebruikersnaam/index.htm of als je via rendezvous wilt werken http://computername/~jegebruikersnaam/index.htm je foto’s bekijken.

Er zullen nog wel meer mogelijkheden zijn om dit probleem op te lossen maar dit is er een van.Ik hoop dat het je kan helpen.

Klopt, heb je gelijk in, maar niet iedereen hoeft toegang te hebben, is maar een ander toestel dat toegang krijgt, maar zij moeten de hoge-resolutie beelden wel kunnen afhalen, dus in dat opzichtt denk ik dat CS tekort schiet.