Extern beeldscherm aansluiten op MacBook ?

Hallo,

Ik heb een TFT van samsung gekocht SyncMaster 940BW.

Maar de kabels van beeldscherm naar macbook, kloppen niet…
Welk tussen stuk moet ik nu kopen. DVI naar VGA of weet ik veel :slight_smile:

Bedankt !

heeft die monitoe geen DVI connector dan? Gewoon DVI - DVI zou ik zeggen

Heb je er geen kabel van Macbook naar monitor bijgekregen (bij de aanschaf van je MB dan)? Volgens mij zit die er standaard bij....althans, vroeger bij de iBooks

Nee zit er niet bij, maar ik denk maar ben er echt niet zeker van dat de macbook een Mini-DVI-poort heeft voor beeldschermen... Maar waarschijnlijk is dat alleen bij apple stores te verkijgen....

Als ik me niet vergis, is de MacBook voorzien van een mini-DVI. Je moet dus een kabel van DVI naar mini-DVI hebben, of een gewone DVI-kabel en een mini-DVI naar DVI adapter.

[quote:df9fd5f05f="Esquare"]Als ik me niet vergis, is de MacBook voorzien van een mini-DVI. Je moet dus een kabel van DVI naar mini-DVI hebben, of een gewone DVI-kabel en een mini-DVI naar DVI adapter.[/quote:df9fd5f05f]

Klopt! :slight_smile:

daarin heb je gelijk. Een adapter van mini dvi naar vga of mini dvi naar dvi kost ca. € 19 bij een apple centre.

Bij de ibooks ed zat ie nog, maar ik zie dat ze die nu niet meer meeleveren. Een beetje flauw eigenlijk, maar ja wat doe je eraan.

[quote:ed9f135da7="greatpetie83"]Bij de ibooks ed zat ie nog, maar ik zie dat ze die nu niet meer meeleveren. Een beetje flauw eigenlijk, maar ja wat doe je eraan.[/quote:ed9f135da7] Ik vind het eigenlijk wel logisch om die kabeltjes er niet steeds bij te doen. Ik heb een la vol met van die rommel – merendeels ongebruikt. En dan heb ik nog een zooi weggegooid ook.

Voor mij zou het dan weer wel handig zijn geweest :-)

Bedankt allemaal

aangezien laptops vaak worden gebruikt bij presentaties is zo'n gratis adapter wel handig en daarvoor gebruik ik 'm ook en dan heb je nog mensen die ook een extra monitor gebruiken die nog vga heeft. Dus er zat wel wat logica achter. :?

Gewoon los erbij bestellen

Apple Mini-DVI-naar-VGA-adapter
De mini-DVI-naar-VGA-adapter is ontworpen om op de iMac (Intel Core Duo), MacBook of 12-inch PowerBook G4 een extern VGA-beeldscherm of een projector aan te sluiten.
Prijs: Eur 19,00

[img:95a78b4968]http://store.apple.com/Catalog/nl/Images/M9320_screen.jpg[/img:95a78b4968]

[quote:12f8513ee3="1984"]Gewoon los erbij bestellen Apple Mini-DVI-naar-VGA-adapter[/quote:12f8513ee3] Die moet FujiFilm dus [i:12f8513ee3]niet[/i:12f8513ee3] hebben. Dat beeldscherm heeft gewoon een DVI-ingang, dus moet er een [url=http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore?productLearnMore=M9321]mini-DVI naar DVI [/url]tussenstuk komen. Waarmee maar weer eens is aangetoond hoe weinig zinvol het is om dit soort dingen er standaard bij te doen. Als de een erbij zit, heb je de ander nodig. Of als er twee bij zitten, komt de ene in een laatje terecht. :) [/i]

Gebruik je scherm ook nog op een andere pc/mac? Dan raad ik je wel de Mini-DVI naar VGA adapter aan hoor, tenminste als je scherm een DVI en een VGA ingang heeft. Ik doe het zelf ook op deze manier, zo hoef ik niet te switchen.

Enige voordeel van DVI over VGA is dat je scherm automatisch wordt afgesteld.

(en theoretisch een hogere bandbreedte, maar dat merk je maar vanaf xx inch :wink: en dan heb je dual link nodig)

[quote:ae88bbaf69="Fiddich"]Enige voordeel van DVI over VGA is dat je scherm automatisch wordt afgesteld.[/quote:ae88bbaf69] Er is ook kwaliteitsverlies bij de omzetting van digitaal naar analoog, al is dat niet meer zo groot als vroeger: http://ecoustics-cnet.com.com/4520-3174_7-5136369.html?part=ecoustics-cnet[/url]

Bij mijn NEC-beeldscherm zie ik toch nog wel een duidelijk verschil tussen de beide connecties: via DVI is het beeld duidelijk scherper.

Inderdaad, heb ook het gevoel dat dit net iets minder in kwaliteit is. Toch valt dit goed mee, en tot aan 20 inch bijna niet merkbaar. Ik heb die keuze vooral gemaakt met gebruiksgemak op het oog.

(als ik thuis ben: macbook toe, mini-dvd die steeds is vastgekoppeld aansluiten, externe muis en toetsenbord…)
Zo hoef ik geen KVM-switch.
(ik vind niet echt een Linux-pc / Macbook geschikt exemplaar dat niet te duur is :wink: