Externe Firewire HD delen

Wij willen één externe Maxtor HD waar twee firewire aansluitingen op zit, aansluiten op twee verschillende Macs. Kortom één firewirekabel naar een imac en de andere firewirekabel naar een andere mac. De externe HD verschijnt op het bureaublad bij wie het eerste opgestart is en dus niet bij allebei. Wij willen niet via een netwerk, want dat gaat een stuk trager dan rechtstreeks via firewire.

Kan dit niet?

Nee, dit kan inderdaad niet.

De tweede FireWire poort is alleen bedoeld om een tweede FireWire schijf op aan te sluiten, niet om nog een computer erop aan te sluiten.

Is er geen mogelijkheid om dit op een andere manier te realiseren.

Wij werken nogal met grote bestanden en willen de externe HD niet via het netwerk delen, want dan raakt dat zo snel verstopt (en traag).

Nee, alleen via netwerk blijf over....

probleem is dat de FireWire aansluiting in de schijf niet om kan gaan met 2 computers tegelijk. Als je via een netwerk gaat, komt het signaal steeds via dezelfde computer ( al dan niet via het netwerk ).

Da's mooi balen!!

Over een “Lacie Big Disc USB2.0” staat het volgende op internet:

“Met universele USB-connectiviteit en zonder configuratie van software biedt deze Plug&Play-drive topprestaties met optimaal gebruiksgemak. Gemakkelijk delen en uitwisselen tussen meerdere werkstations voor archivering zonder dat het netwerk verstopt raakt.”

Wat zullen ze hier bedoelen, dat je gewoon de disc bij iedereen aan de computer kan hangen, dus oppakken en aan een andere computer hangen??

precies... Wij sleepten eerst ook onze lacie schijven overal mee rond. Als resultaat dat ze nu allen als broodplanken door het leven gaat. Een gemiddeld netwerk met grote bestanden is niet te doen. Wij hebben het eerst ook geprobeerd en zijn toen over gestapt naar de xsan fibre channel... die is twee keer zo snel als firewire 800. Wat je wel kan doen is er een tweede schijf bij kopen voor de opslag en dan een kleinere derde om bestanden naar beide machines over te schoppen.

je kan met een extra firewire kabeltje wel 2 macs op elkaar aansluiten, zo een extra netwerk creeren en daarover dan de schijf delen...

Als je toch voor netwerk kiest: denk aan gigabit ethernet!

Je zou een gigabit switch kunnen kopen, (vanaf 100 euro) en dan de uplink naar het bestaande netwerk (100 Mbit?) doen.
dus dan is de verbinding tussen deze twee mac’s gigabit, en de rest van het netwerk als te voren.

Dat hebben we nu gedaan, maar hoe benader je vanaf de andere mac nu de HD. We hebben een imac rechtstreeks via firewire aangesloten op de externe HD en dan de imac met firewire op een G4. Maar hoe benader je nu via de G4 de externe HD?

zoek op dit forum, file sharen en het utility sharepoints

als je apple+k doet en inlogt op de andere mac via AFP dan krijg je alle schijven te zien

[img:92bc8256c6]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=12637[/img:92bc8256c6]

zo is bij mij de backup een externe schijf en mijn docs ook en zit ook nog een DVD in zie ik nou :innocent:

Dank jullie wel! :)

Misschien biedt FW targetmode nog een handig alternatief? Je sluit dan de macs en de HDD via firewire aan, zoals je beschrijft. Dan restart je 1 van de macs met de F-toets (of de T-toets, wil ik even af zijn) ingedrukt. Het scherm toont dan een groot Firewire logo, en de Mac start verder niet door.

Je ziet dan die FireWireMac op de andere als een tweede Firewire drive, die je gewoon buiten je netwerk om kunt leeghalen resp volproppen, al dan niet met behulp van de Maxtor. Zolang je Mac in FW target mode niet restart, kun je er zelfs van opstarten (je start dan Mac B op van de HDD van Mac A).

Het werkt natuurlijk alleen als de Macs niet te ver van elkaar staan.

Hans Erik.