Externe harde schijf uitschakelen

Beste OMT-ers,

Sinds ik mijn externe harde schijf voor Time Machine gebruik en dus altijd is aangesloten, is deze constant aan (duh). Deze schijf wordt alleen door USB van voeding voorzien. Ik zou graag als ik nu mijn Mac in sluimerstand zet, dat ik dan mijn externe HD uit kan schakelen. Anders staat hij maar constant te draaien. Het lijkt me ook niet goed voor de levensduur. Als ik m'n iMac uitzet, gaat de externe HD ook uit. Ik zoek dus een soort programmaatje waarmee ik de stroom kan loskoppelen als het ware (want zodra er stroom is, begint de HD te draaien). Unmounten heeft geen zin, hij is dan niet meer leesbaar, maar ik hoor hem nog steeds draaien.

Ik hoop dat ik zo een beetje duidelijk ben.
Kunnen jullie me helpen?

Groeten,
Joris

Hm, niet zo heel handig voor dat doeleinde, die portable schijven. Maar het kan.

Unmounten en dan de stekker loshalen? Schakelaar in het snoer zetten? <Ow, wacht, doe dat maar niet.:lol:

Programmatje bestaat denk ik niet, daarmee zou je je USB-poorten on the fly moeten kunnen uitschakelen.

Overigens is het zo dat constant draaien minder schadelijk is dan steeds opstarten en afremmen. Ook daar is niet iedereen het over eens.

[quote=joriss url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-harde-schijf-uitschakelen#post-2121715 time=1292360841]Anders staat hij maar constant te draaien. Het lijkt me ook niet goed voor de levensduur.[/quote]Het constant 'opspinnen' van de harde harde schijf is misschien zelfs schadelijker dan deze constant te laten draaien.

Om die reden heb ik sinds kort in de Systeemvoorkeuren het vinkje weggehaald bij 'plaats harde schijven in sluimer indien mogelijk'.

Edit: Vinhelper zei dus hetzelfde enkele seconden geleden.

Oké, dan laat ik het maar zo. Ik heb destijds deze schijf gekocht bij een laptop, maar ik heb nog geen geld voor een nieuwe desktop-schijf. ;) Het was meer dat ik me ongerust maakte dat hij constant zat te draaien; is dus nergens voor nodig. Bedankt!

Oh, [url=http://www.bol.com/nl/p/computer/lacie-grand-hard-drive-3-5-inch-1tb-usb-2-0/1003004007446627/index.html]anders is voor € 71,94 al een 1TB desktop-schijf thuisbezorgd.[/url]

Maar dat moet je zelf maar beslissen.:smile:

Graag gedaan verder.:thumbsup:

[quote=Vinhelper url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-harde-schijf-uitschakelen#post-2121726 time=1292362537]Oh, [url=http://www.bol.com/nl/p/computer/lacie-grand-hard-drive-3-5-inch-1tb-usb-2-0/1003004007446627/index.html]anders is voor € 71,94 al een 1TB desktop-schijf thuisbezorgd.[/url]

Maar dat moet je zelf maar beslissen.:smile:

Graag gedaan verder.:thumbsup:[/quote]

Mhhhmm, ja, ziet er goed uit. Valt dus best wel mee. 70 EU kan ik wel missen.... :P