Externe harde schijf

Als ik een externe harde schijf aan mijn laptop hang, waarop ik mijn muziek wil plaatsen, hoe weet iTunes dan waar het die muziek moet zoeken? Kan men bij iTunes tweede harde schijven laten functioneren, of plaatst men best alle muziek op dezelfde harde schijf?

Kan iemand me helpen?
Dank!

Je kunt in iTunes bij de "geavanceerde" voorkeuren kiezen waar hij z'n muziek vandaan haalt. Je kan (naar mijn weten) maar 1 plek aanwijzen waar hij de muziek vandaan haalt, maar dat mag ook gewoon een externe HD zijn. Dat snapt iTunes prima, tenzij je natuurlijk de HD weghaalt :)

Wil je meerdere bibliotheken kunnen beheren: Libra. Shareware.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22029

Makkelijk in gebruik.

Ik gebruik zelf 3 biebs, die van mijn vriendin en 2 van mezelf.
Libra openen (itunes moet wel al geopend zijn), van bieb wisselen,
itunes herstart met de niueuwe bieb.
De nummers die je importeert gaan ook naar die bieb toe,
zodat het ook echt alles gescheiden blijft.

Als het om één muziek verzameling gaat, dan kun je die het beste op één schijf plaatsen. In de voorkeuren van iTunes kun je vervolgens aangeven waar de muziek staat en iTunes regelt het verder voor je.

Heel hartelijk dank voor de reacties!

Ik heb ook al m'n muziek op m'n externe hd staan. wel heb ik nadien een paar albums enkel op de hd van m'n macbook gezet zodat als ik m'n hd niet heb aangesloten toch nog wat muziek kan beluisteren.

standaard staat itunes bij mij dat alle muziek naar de externe hd wordt gezet bij het imorteren maar om de muziek om m’n macbook te laten staan heb ik ff deze functie uitgeschakeld en een paar albums in de 'muziek" folder van mijn home map gezet.