Externe HD gereed maken voor back-up via TimeMachine

Ik heb een externe LaCie HD gekocht en wil deze gebruiken voor TimeMachine ™. Ik heb hem geformatteerd in Mac OS Uitgebreid (journaled). Vervolgens heb ik in TM de schijf toegewezen en het vinkje bij coderen aangezet. Ik moest toen een wachtwoord maken en toen dat was gedaan ging hij back-open. Toen dit klaar was ging hij pas coderen en dit duurt mega lang (dagen).

Ik vroeg me af waarom dat was en vond een erg aannemelijk antwoord namelijk dat dit komt omdat de TM eerst de bestanden wegschrijft en pas daarna codeert.
De oplossing die werd aangeraden was de schijf opnieuw te formatteren maar dan volgens Mac OS Uitgebreid (journaled, gecodeerd).
Dit zou er voor moeten zorgen dat TM gewoon back-upt op een gecodeerde schijf.

Ik dacht dus gewoon overnieuw te beginnen door de schijf opnieuw te formatteren maar nu dan met Mac OS Uitgebreid (journaled, gecodeerd).

Dit heb ik gedaan alleen lukt het me nu niet om TM aan de praat te krijgen. Zodra ik de schijf toewijs in TM ziet hij een gecodeerde schijf, vervolgens vraagt hij het wachtwoord wat ik invul. Zodra ik op enter druk krijg ik een foutmelding waarin staat dat het volume al wordt gedecodeerd???

Wat doe ik verkeerd of liever gezegd ‘Wat moet ik doen om de schijf werkend te krijgen met TM’?

 

Bij de buren is men hier ook al mee bezig geweest, maar daar reageerde je niet meer…

 

Ik zou zeggen: formatteer de schijf opnieuw, niet gecodeerd en met een (iets) andere naam, en zet er de eerste TM back-up op, ook zonder deze te coderen. Als dat wel allemaal goed werkt, kunnen we eens gaan kijken of coderen ook lukt.

Als er al gecodeerd wordt, lijkt me ‘geduld hebben’ het logische antwoord.

Dank je wel GoeieDag en Night. Was paar dagen de deur uit zonder laptop. Ook weleens lekker :slight_smile:

Hebben jullie de antwoorden op de volgende vragen:

  • Ik ga de schijf wederom formatteren maar wil graag weten waarom TimeMachine zegt dat de schijf al wordt gedecodeerd. Er wordt namelijk niet gedecodeerd. (Ten minste niet dat ik weet in ieder geval en hoe werkt dit dan?) En waarom zou dat ook moeten dan. Ik heb de schijf toch opnieuw geformatteerd. Ik snap niet waarom TM deze melding geeft.
  • Als ik de schijf opnieuw ongecodeerd formateer en TimeMachine een backup laat maken. Hoe moet ik dan later de schijf coderen?
Hoor graag van jullie en alvast bedankt weer.

2e vraag: dan begin je gewoon weer opnieuw met de TM backup. Het gaat er nu om dat het probleem wordt opgelost, dus er moet soms wat extra werk worden verricht.

 

Wat ik eens wil weten: de schijf is nu gecodeerd; correct? Als je 'm inplugt (USB, neem ik aan?), vraag ie dan een ww? Of heb je die al in sleutelhanger laten zetten? En je kun er in Finder gewoon in werken?

Wat ik eens wil weten: de schijf is nu gecodeerd; correct? Als je ‘m inplugt (USB, neem ik aan?), vraag ie dan een ww? Of heb je die al in sleutelhanger laten zetten? En je kun er in Finder gewoon in werken?
Dat is het rare. Ik kan hem gewoon inpluggen met usb-c op m'n MacBook Pro en dan vraagt hij niets. Ook kan ik er gewoon bestanden opzetten.

Volgens mij staat de sleutel niet in de sleutelhanger.

 

Het makkelijkste: het gewoon opgeven en opnieuw beginnen. En dan precies zoals @Goeiedag omschreef. Dan zijn de problemen i.i.g. de wereld uit. Die codering kunnen we daarna wel testen.