Externe HD met Thunderbolt

Hallo,

Ik ben op zoek naar een externe HD met Thunderbolt. Waarom? Ik heb een mid-2011 iMac 21,5" i7 en ik heb USB2.0, FireWire 800 of Thunderbolt. Ik werk zo’n 8 uur per dag met video en animaties en ik wil graag dat alles een beetje vlot gaat - daar houden we immers allemaal van… Plus met het oog op de toekomst; Thunderbolt.

Nu heb ik twee opties die redelijk in mijn budget liggen:

En één die net buiten mijn budget ligt:

Wie kan mij het beste advies geven (niet op prijs gericht, maar op kwaliteit, duurzaamheid, snelheid, etc)? Ik lees verschillende meningen en reviews van de apparaten. Het mag overigens ook een andere Thunderbolt externe HD zijn die 4TB en in de prijsklasse ligt tot €500,-

Wie helpt mij uit dit dilemma?

Groeten,
Roy

De Lacie is een fijne schijf, bovendien ook een stuk ‘handzamer’ wat betreft zijn afmetingen.

De andere twee schijven zijn ook prima overigens.

Overigens had ik de Lacie een stuk goedkoper dan bij Apple, namelijk 269,- euro bij Foka. Nu tijdelijk uitverkocht daar, dus even in de gaten houden of even via kieskeurig kijken wat de prijzen zijn bij de overige aanbieders.

Ja bij Foka is die schijf al weken ‘uitverkocht’.

http://www.cameranu.nl/nl/geheugen-en-opslag/desktop-harddisk/lacie/lacie-d2-thunderbolt-4tb-usb-3-0-harde-schijf/h2684_10124_293194

Bij Mediamarkt heb je vanaf woensdag 21 % korting (BTW-dagen).

http://store.apple.com/nl/product/HB863VC/A/western-digital-6tb-my-book-thunderbolt-duo-dual-drive-opslagsysteem

Beech: korting NIET op: Alle accessoires (zoals weerstations, mediaplayers, NAS, smartwatches, alarmsystemen huis, harde schijven, zowel intern als extern… Ze zijn toch niet gek ! :slight_smile:

Wel raar dat het verschil tussen de 4 en de 6 TB versie ‘slechts’ 50 euro is, terwijl het verschil tussen de 6 en de 8 TB versie maar liefst bijna 100 euro bedraagt…

Of dit misschien, http://www.mac4us.nl/product_info.php?cPath=136&products_id=1268&osCsid=d7eunau7kuee88ldn3emkpumu1

Ah, thanks, die had ik nog over het hoofd gezien. Ik heb ook nog een €50 waardebon liggen van Bol.com, dus als ik hem daar zou kunnen halen is dat mooi meegenomen. Verschil tussen de 4tb en 6tb bij Bol.com is overigens weer aanzienlijk:

Maar wie kan mij voorzien van echt de verschillen tussen de LaCie en de WD?
En heeft Thunderbolt wel echt zin, gezien de HD’s die erin zitten niet echt rete-snel zijn. Dus voldoet een Firewire-schijf dan net zo goed?

Ik kom direct op inlog-scherm, kan dus niet zien welke je bedoelt. Staat trouwens genoeg alternatieven op… Effe tussen loeren…

Voor snelheidsindicaties, zie de reviews op deze website:
http://www.storagereview.com/wd_my_book_thunderbolt_duo_8tb_review_wdbusk0080jsl

En meteen zoiets:
http://tweakers.net/pricewatch/329733/data-robotics-drobo-5d-zwart/specificaties/
Is iets duurder, maar daar kun je voortaan gewoon standaard 3,5 inch Seagatejes Barracuda in stoppen a 100€/3TB. Er passen er 5 in.

Bij de kant-en klaar oplossingen zou ik willen weten wat er in zit. Met een WD Green neem je net zo lief een gigabit-case. Dan ben je net zo snel en een stuk goedkoper.

Of gewoon een rack-server:
http://www.mini-itx.com/store/basket.asp?action=addm&c=72&qty=1&product1=9431&product2=1464&product3=1464&product4=0&product5=0&product6=0&product7=0&product8=0&product9=0&product10=0&product11=0&product12=0&product13=0&product14=0&product15=0&product16=1020&product17=0

Prijs zoals getoond is met 2x3TB Seagate barracuda, en moederbord met 2x Gigabit en 4x SATA-3GB poorten (voor 30 pond extra met een nog beter bord die ook RAID 5 etc doet en tot 5 Gigabit ethernetpoorten ondersteunt.

Ik heb zowel de Lacie als de G-tech thunderbolt hier draaien. Met beide schijven doe je geen miskoop. Maar mijn ervaring is wel dat de G-tech sneller reageert bij videobewerking en beduidend stiller is dan de Lacie. Het grote voordeel van de lacie is dat je makkelijk(er) de schijven kan vervangen. Mijn advies: de G-tech. Met name omdat hij beduidend stiller en iets sneller is dan de Lacie.

Toch wel? Welk type is dat van LaCie?

Bekijk http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Jdc_Cxo-csM
even.
Daar kun je misschien wat handige info uit halen voor het maken van je keuze!