Externe HDD begint willekeurig te draaien en laat strandbal zien

Ik heb op mijn I Mac een externe HDD aangesloten. Eens in de zoveel tijd (op de raarste momenten) begint hij ineens te draaien. Ik zie dan zo'n soort van rondje, met alle kleuren van de regenboog, midden in beeld.
De Mac is dan trager dan normaal (moet effe denken of zo).
Wat kan dit zijn? En is het uit te schakelen?

Misschien probeert Time Machine dan een backup te maken, waarbij er iets mis gaat. Dat hoort namelijk zonder problemen op de achtergrond te kunnen (tenzij je een wel erg oude Mac hebt:p)

Dat regenboogkleurige rondje wordt in de volksmond meestal de 'strandbal' genoemd:smile:

[quote=Stoyanov url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-hdd#post-2222409 time=1306059900] Ik zie dan zo\'n soort van rondje, met alle kleuren van de regenboog, midden in beeld.[/quote][url=http://www.onemorething.nl/community/topic/spinning-beach-ball-op-willekeurige-momenten]Spinning beach ball op willekeurige momenten[/url]
[quote]
Strandballen betekenen enkel dat het systeem ergens op wacht... Dat kan dus net zo goed hardwarematig zijn. Als de schijf immers traag of helemaal niet reageert betekend dat ook dat het systeem moet wachten, met de strandbal als gevolg...

[/quote]

Heb je die hd al een keertje gecontroleerd met schijfhulpprogramma?

Alles gecontroleerd. alles ok.
Misschien wil ik wel te snel...

Ga eens naar systeemvoorkeuren -> Energiestand, en vink als dat nu aan staat de optie "plaats harde schijven indien mogelijk in de sluimerstand" eens [b]uit[/b].

Mogelijk komt het nu minder vaak voor dat als de hd nodig is deze eerst op toeren moet komen. Dat veroorzaakt vaak de strandbal cursor.

Heb ik gedaan. Ben benieuwd naar het resultaat. Bedankt voor de tip! :thumbsup: