Externe monitor XDR alternatief

Beste macexperts,

Ik ben op zoek naar goed advies over de aanschaf van een externe monitor naast een M1 MacBook Pro.

We hebben een Altwork Station besteld (https://altwork.com). Het plan is om een Macbook Pro M1 16 inch (met Thunderbolt 4 van 2021) te gebruiken op dit werkstation, naast een grote monitor.

Na contact met Altwork werd een 32 inch monitor als meest veilig geadviseerd. 34 inch is (afhankelijk van het model) soms ook mogelijk. Nu werd ik al meteen verliefd op het 32 inch Apple Pro XDR display, maar ik schrik van de prijs en een leuke tweedehandse ben ik helaas nog niet tegengekomen…

Ik had gehoopt onze oude iMac (retina 5K, 27 inch, late 2015) als externe monitor te hergebruiken. Omdat de target display mode bij dit model niet wordt ondersteund, heb ik begrepen dat deze helaas niet te gebruiken is als externe monitor.

Omdat onze M1 Pro een prachtig retina XDR scherm heeft, zou ik het zonde vinden als de resolutie van de grotere monitor als downgrade zou gaan voelen.

Nu is mijn vraag: welke (Thunderbolt) monitor is vergelijkbaar met het Apple XDR 32 inch pro display, maar dan wat beter betaalbaar? Het mag een vlakke monitor zijn, of een monitor met een lichte curve.

Alle adviezen zijn welkom, ook als de Apple Pro XDR monitor nog niet te evenaren is. Dan zit er niks anders op dan nog even door te sparen.

Alvast vriendelijk bedankt,

Jacqueline

27":
https://tweakers.net/pricewatch/1796762/apple-studio-display-kantelbare-standaard-standaard-glas-aluminium.html

34":
https://tweakers.net/pricewatch/1126553/lg-34wk95u-zilver-zwart.html

1 like

De XDR van Apple gebruikt nagenoeg hetzelfde paneel als de LG Ultrafine (LG levert de panelen aan Apple). Zou zeggen, check onderstaande tabelletjes en maak je conclusie. :slight_smile:

1 like

Het is natuurlijk niet alleen het panel, maar ook de soft-en hardware erachter.