Externe SSD of Fusion Drive

Beste lui ik sta op het punt om zo'n nieuwe 27inch iMac aan te schaffen en dan moet ik kiezen welke schijf je er in wil.
Ik wil sowieso opstarten van SSD/Flash en die Fusion drive lijkt daarin te voorzien, voordeel: dan zit gelijk alles lekker in je computer. Maar je kunt er ook voor kiezen om zo'n externe SSD van Elgato erbij te nemen en daar dan je OS op te zetten en daarvan op te starten.
Het gaat mij niet om de prijs, maar kan iemand iets technisch aanwenden waarom je voor het een of het ander zou kiezen?

Ik raad niets aan of af, maar Fusion Drive = 2 schijven = dubbel risico, technisch gezien.

Ik zou voor de Fusion Drive setup gaan. Mits je regelmatig backup's maakt, heb je hier het beste van beide werelden. Veel opslag en snelle responsie.

Dank voor reacties, waar ik eigenlijk het meest "bang" voor ben is dat wanneer je op een externe SSD je OS gaat draaien, dat je dan gedoe krijgt met licenties voor software. Ik gebruik nu ProTools en ik heb heel erg veel Plug Ins, met licenties etc...

Als je de testen bekijkt is de Fusion drive sneller dan de Elgato dus dan is inderdaad dat je beste keuze. Jammer dat ze de SSD er niet meer los in doen (behalve dan de 768GB)


Heeft de nieuwe imac nog wel een extra bay voor een extra schijf? in dat geval zou het laten bijplaatsen van een extra SSD een optie zijn?

[quote=bitsflew url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-ssd-of-fusion-drive#post-2496637 time=1354804175][quote=deSpaanseRente url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-ssd-of-fusion-drive#post-2496586 time=1354798648]Ik raad niets aan of af, maar Fusion Drive = 2 schijven = dubbel risico, technisch gezien.[/quote]

Dubbel risico betekent niet automatisch 2x meer kans op een failure!

De zwakke component blijft de HDD maar die wordt ontlast door het SSD gedeelte van de Fusion drive, maw de MTBF van een Fusion drive zal hoger liggen dan die van een HDD

bouw gewoon zelf een SSD in. je hebt al een 256 GB SSD voor 150 euro! fusion drive is helemaal niks nieuws. dit is gewoon een hybrid drive, bestaat al jaren!

[quote=Hessel89 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-ssd-of-fusion-drive#post-2496654 time=1354805817]bouw gewoon zelf een SSD in. je hebt al een 256 GB SSD voor 150 euro! fusion drive is helemaal niks nieuws. dit is gewoon een hybrid drive, bestaat al jaren![/quote]Je gaat er ten eerste vanuit dat dat nog steeds mogelijk is bij de nieuwe iMacs... En áls het al mogelijk is, dan is dat geen makkelijke klusje, moet je maar durven én je verliest je garantie. En een Fusion Drive is geen hybride schijf.

Misschien ben ik gewoon ouderwets, maar het voelt een beetje onprettig dat een schijf zelf uit gaat maken wat waar komt te staan, ik houd die dingen liever in eigen hand. Maar ga toch voor de Fusion Drive (@simonelberts dank voor het uitzoeken!) en dan gewoon goede backups maken, dat is op zich heel goed te regelen met Time Machine. Wat er dan gebeurt wanneer mijn Fusion Drive crasht, zien we dan wel weer, hij zal het vast wel een poosje doen. :grin:

In de nieuwe iMac valt niets zelf in te bouwen, sadly, aangezien het scherm met lijm aan de behuizing is geplakt. (hence de 3/10 repairability score van ifixit)

Je moet op voorhand de keuze maken.

Kies een externe SSD
Geen geklooi met het openen van de mac , je behoud je garantie.
En moest je imac de geest geven heb je nog steeds je data.

Bij die elgato moet je de 50 euro TB kabel bijkopen.
Maar bij [url=http://www.lacie.com/be/products/product.htm?id=10599]deze[/url] krijg je hem er gratis bij.

Die 1TB hou je dan als schijf voor de data

Ikzelf gebruik de lacie externe thunderbolt ssd, waarvan ik boot. Werkt super. Geen geklooi met temperatuursensors en dergelijk.....

Buffalo 1.0TB MiniStation Thunderbolt & USB 3.0 - € 247,95.

Inclusief Thunderbolt kabel.

Fusion Drive is af te raden, als er iets mis gaat, ben je alles kwijt.

1 x HDD + 1 x SSD is veel beter en je kan de grootte zelf kiezen.

De link die Soulshaker laat zien bevat een SSD van 1 TB voor maar € 235.- De 256 TB kost € 350.-
Het zal wel een foutje zijn maar je kunt het altijd proberen.

Die 1TB is geen SSD maar normale hd.

Even over het hoofd gezien.

[quote=knip0020 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/externe-ssd-of-fusion-drive#post-2496765 time=1354822172]De link die Soulshaker laat zien bevat een SSD van 1 TB voor maar € 235.- De 256 TB kost € 350.-

Het zal wel een foutje zijn maar je kunt het altijd proberen.[/quote]

Er is ook een 120GB SSD versie , voor 199 euro.
Lijkt me voldoende als bootschijf voor OS en programma's.

De rest van de data zet je op de interne schijf.

Zo heb ik het op mijn 2011 imac.
Met die lacie rugged
Werkt vlotjes :)