Eye TV 200

heeft iemand ervaring met Eye TV 200 (digitale TV tuner & recorder)? [url]http://www.elgato.com/index.php?file=products_eyetv200[/url] ... zie ook Adriaan's artikel [url]http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=501&n=1[/url]

Gebruik de Zoekmachine en je krijgt heel veel (positieve) resultaten

Ken iemand die de vorige versie heeft en daar is de kwaliteit al vrij goed. Met deze nieuwe Eye TV kan ze alleen maar verbeterd zijn.

Een alternatief is deze van Formac http://www.formac.com/p_bin/

Heb de USB versie. Enige nadeel van het hele systeem is dat de prog.gegevens in NL (nog) niet zijn vrijgegeven waardoor je niet zo "handig" kunt opnemen. Ook het feit dat je een seconde of meer vertraging hebt maakt het lastig zappen. Kan bv geen playstation spelen via de eyetv box. Voor de rest is het het geld dubbel en dwars waard.

Ik wou dat Apple eindelijk een keer de veel besproken iBox op de markt brengt. De iBox zou net zoiets zijn als de Elgato Eyetv, maar het zou zelf ook een klein servertje zijn. Met superdrive, airport-card. Maar wanneeer dat ding komt???

Hier heb je een plaatje: http://www.theapplecollection.com/design/macdesign/iBox.shtml

En hier de specs: http://www.macosx.com/content/article.php?cid=53

Maar ik zou hier niet op wachten… en gewoon die Elgato kopen (heb ik ook gedaan… :lol:

Heb een tijd gewerkt met de USB versie, en was toch wel zodanig tevreden dat ik de 200 heb gekocht. De beeldkwaliteit is goed, de gebruiksvriendelijkheid van de software ook. Enige puntjes commentaar die ik heb: - de beeldkwaliteit is meteen stuk hoger. Speelfilms worden snel te lang om op een DVD te branden. - De software is niet 100%. Vaak geeft het ding 'no-signal'. Paardemiddel is om even de firewire stekker eruit te halen en weer na 5 seconden in te pluggen. Dat werkt altijd. Dus als je iets hebt geprogrammeerd om op te nemen, altijd even van te voren checken of ie ook daadwerkelijk signaal heeft.

(Mogelijk heeft dat laatste ook te maken met mijn set-up: de EyeTV hangt direct aan de Mac (een powered hub weliswaar), en de externe firewire disk hangt aan de EyeTV. Die disk is overigens altijd live (maw dat ie via de EyeTV aan de Mac hangt maakt de Mac niks uit: die zie hem altijd))

Ik heb van de week een (PCI) TV kaart van Alchemy geïnstalleerd. Ik heb hem rechtstreeks via Miglia.com besteld, dat heeft me in totaal € 95,- gekost. Dat is minder dan een kwart van het bedrag dat je voor Eye TV betaald maar met dezelfde functies, géén extern kastje, een perfecte beeldkwaliteit en goede software. Het instellen van de zenders is een beetje een gehannes, maar daarna heb je ook wel wat! Nadeel is dat je er met een Power- of iBook, een iMac etc. niets aan hebt, het is een PCI kaart is en kan dus alleen in een G4 of G5 'tower' ingebouwd worden.

http://www.miglia.com/products/video/alchemytvdvr/index.html

In de laatste MacFan wordt dit product uitgebreid behandeld…

hmm....klinkt als een antwoord/reactie op een andere vraag.... 8)

hartelijk dank allemaal voor de reacties ... ik heb 'm besteld ... tot later ...