Eyetracking MacOSx

Ha Mac'cers,

Al tijden ben ik op zoek naar software voor de Mac, dat de ogen van een gebruiker ‘meet’ en daarna laat kijken naar een bepaalde afbeelding of site; en hiervanuit een heatmap genereerd.

Dit is in principe alleen mogelijk met een speciale PC van enkele duizenden dollars. Maar het principe is vrij simpel.
Je meet door de webcam waar de ogen van de gebruiker zitten, registreert kort alle X,Y coordinaten en genereer dan een kaart waarin staat waar de gebruiker het meest (of het eerst -> Laatst) heeft gekeken.

Betalen voor de software is geen probleem. Maar helaas heb ik niets kunnen vinden. Iemand toevallig een idee?

Alvast bedankt!

In Adobe Aftereffects zit een functie, alleen denk ik niet dat die met live beelden werkt, en ook niet of dat met iSight kwaliteit werkt.

Het is niet voor niets dat je daar een rete dure monitor voor nodig hebt. Het gaat namelijk niet via een 'gewone' webcam die je ogen maar een beetje volgt. Daar is de resolutie namelijk veel te laag voor en de pupil veel te klein. Er zal dus ook geen goedkope software voor zijn die dat wel kan. Er wordt een speciale monitor voor gebruikt met hoge resolutie camera's die de x, y en z coördinaten van de pupil meten en dat terug rekent naar de plek waar je oog op focust, dat gaat je nooit lukken met een webcam, ook niet met een iSight.

Volgens [url=http://www.jasonbabcock.com/eyetracking.html]deze[/url] site gaat het wel degelijk lukken met een isight en een led IF lampje :) Nog best goed ook aan het voorbeeld filmpje te zien :D Ik ben nu ook wel benieuwd geworden en ga een kijken hoe ver ik kan komen met een webcam en de beschrijving van die site.

Yarbus nog ergens te vinden? :?

Hmm ik kan Yarbus ook niet vinden verder.. wel [url=http://thirtysixthspan.com/openEyes/software.html]dit[/url] en [url=http://www.inference.phy.cam.ac.uk/opengazer/]dit[/url] wat zelfs met een ingebouwde eyesight hoort te werken.