EyeTV probleem

Ik heb een EyeTV gekocht. Ik heb een kabel versterker ertussen gezet. En nu heb ik een paar vragen: - Bij het autotunen geeft hij netjes een preview van al m'n zenders, maar als hij daarmee klaar is en ik ga zappen, dan geeft hij bij een hoop zenders 'no signal' (MTV, CNN etc). - Waar kan ik het beste de kabel versterker zetten?

Er zulln waarschijnlijk niet veel EyeTV gebruikers zijn, maar je weet maar nooit. BVD!

[img:2b0095be90]http://www.xs4all.nl/~lucasrag/vanalles/eyetv[/img:2b0095be90]

kabelversterker moet je bij de bron plaatsen

Ik ben zelf ook al een tijdje voornemens eyeTV aan te scahffen. Is het wat, of valt het tegen???

Hankie

Gebruik eyetv zonder versterker, en geen enkel probleem kwa tuning en zappen. Opnamekwaliteit is ook heel goed

[quote:141178695e="digitalguru"]Gebruik eyetv zonder versterker, en geen enkel probleem kwa tuning en zappen. Opnamekwaliteit is ook heel goed[/quote:141178695e]

Probleem is denk ik dat ik 15 meter van de kabelaansluiting zit.

15 mtr vanaf het aansluitpunt hoeft geen probleem te zijn, het gaat erom hoeveel signaal je binnen krijgt en wat er tussen zit aan verdelers cq splitters. Ik denk dat je de eye tv box toch wel iets van 62 dbmv moet aanbieden. Op de lagere frequenties zal ie 't wel halen, maar ik ben wel benieuwd wat ie op de hogere frequenties binnenkrijgt.

Heb van frequenties geen verstand. Maar de meeste zenders doen het, maar de volgende niet: - MTV - TMF - ARD (met ruis) - CNN (met ruis) - V8 - Net 5 - BBC 2

En nog wat anderen. Dit zullen dan wel diegene zijn met een hoge frequentie.

ff mailtje sturen naar support van elgat zijn daar wel bij de pinken misschien hebben zij de oplossing voor je probs.

Ik ken het tv raster van rotterdam niet, maar dit lijken me zenders die op een hoge frequentie zitten. Waar heb je de versterker geplaatst? Het lijkt erop dat het signaal prut is en dat de hoge frequenties naar beneden duiken en dat de eye tv ze niet oppikt.

Ik heb de versterker 10 cm uit de muur geplaatst. Daarna komt 10 m draad die de EyeTV in gaat. Dus: muurplug - 10 centimeter kabel - versterker - 10 meter kabel - EyeTV

Ik heb overigens een mailtje naar elgato gestuurd. Benieuwd wat zij zeggen.

ok als je op die 10mtr kabel op het eind ff een tv zet kun je zien hoe de zenders binnenkomen, als ze op die tv goed zijn moeten ze op de eye tv ook goed zijn. Het mooiste is om de signalen op een meetkoffer te meten. Ken je iemand die bij de kabel werkt?

Goeie tip! Het blijkt dat die versterker alleen maar tegenwerkt. Maar die 10 meter kabel moet geen probleem zijn want hij geeft perfect beeld op de tv zonder versterker. Ik ga morgen het kastje aan de muur helemaal vervangen, want die is oud en versleten zo lijkt het; oud huis.

Ik kan natuurlijk ook een hele hele lange usb kabel kopen! Maar die hebben ze niet in 10 meter lengte of wel?

prachtig. In mijn werk als kabelmonteur kom ik vaak van die versterkertjes tegen. We noemen ze de zg. gamma of bouwmarkt meuk. Nog een vraag: dat kastje in de muur is dat een 1 gats of 2 gats aansluiting. Als het 2 gats is moet je bij het kopen vragen om een einddoos, kijk uit dat ze je geen lusdoos verkopen. Deze dempen nl te veel. Ze zijn te krijgen bij de betere radio en tv zaak.

Hardstikke bedankt voor de hulp! Ga er morgen werk van maken.

Aan mijn kabelaansluiting lag het waarschijnlijk niet. Mailtje naar Elgato gestuurd. Na een dag antwoord. Probleem opgelost. Hulde aan de support van Elgato!!!

[i:bcdc974ece]Lucas,

Thank you for contacting El Gato Customer Support.

I’m sorry to hear about the problems you’ve had with tuning.

Please download the latest beta version of EyeTV, which has
improvements for PAL users:

http://www.elgato.com/support/eyetv_121b2.hqx

Make sure to run the EyeTV Setup Assistant from the Help menu,
especially the Auto Tune.

If you have any further problems, then you can try to add missed
channels manually:

Add Channels (Using EyeTV 1.1.1 or later)

  1. Go to the Setup tab of the Preferences
  2. Hold down the option key
  3. Click on the Auto Tune button
  4. You’ll see a “secret” Add Channel window
  5. Add each channel, one at a time. Adjust the frequencies
    if necessary.

Let me know how the new software works for you, and we’ll go
from there.

Nick Freeman
Elgato Customer Support"[/i:bcdc974ece]

Een vraagje over je elgato, als je een serie opneemt (bijv. North and South) en je brandt deze weg op een cd-tje ziet het er dan acceptabel uit als je hem afspeelt over je dvd speler? (Dus op je tv)

Overigens, waarschijnlijk kun je je signaal een stuk verbeteren door gebruik te maken van metalen draai plug schakelingen. Veel mensen gebruiken standaard kabel met plastic plugjes. Deze draai je heel erg eenvoudig in elkaar, echter, je hebt een hoop verlies op de schakelingen. Als je deze schakelingen vervangt door tv stekkers waarbij je alles in elkaar moet schroeven, en je beeld zal op een hoop fronten een stuk verbeteren.
Ohja ze zijn te koop bij de gamma en karwei. En mocht je echt echt het superieure spul hebben (reken dan op een paar eurotjes) heeft de betere audio speciaal zaak.

Is het ook zo dat je met je elgato een vrij zuiver beeld kunt krijgen van channel+? Een collega van mij heeft een JVC video recorder, en kan deze gewoon kijken zonder enige storing, terwijl hij geen abbo heeft. :roll:

Als je met elgato opneemt geeft dat beeld " perfect" weer via dvd op tv. je kan kiezen uit twee opnamemoda. Gewone (video) kwaliteit of betere. Scheelt wel de helft in opnamecapaciteit. Normale, is 1 uur op 650 mb. Maar via een freewarepakketje kan je, indien je meer dan een uur tv opneemt perfect partitioneren en zo via toast op vcd branden.

ah perfect.

en die Cannel+? of is dat een vraag die je niet zo kan beantwoorden?

Ik zou eigenlijk erg graag zo'n eye TV kopen, maar twijfel nog een beetje. Heeft het feit dat het via USB gaat nog nadelen, bijvoorbeeld voor de snelheid of de beeldkwaliteit?

uiteraard kun je maar een paar fps over je usb gooien.