Facturen maken voor eenmanszaak

Hallo,

Ik ben opzoek naar een programma op de Mac waarmee wij facturen kunnen maken voor een eenmanszaak.
Het moet een simpel programma zijn waar je een lay-out van je factuur kunt invoeren en dat je daarna een beschrijving + bedrag excl. btw kunt invoeren. Vervolgens moet er een totaal bedrag excl. btw komen te staan en de 21% btw en daarna het totaal bedrag incl. de 21% btw.

File Maker Pro lijkt ons te uitgebreid omdat je in dit programma ook producten kunt afschrijven etc. maar dit is niet van belang.
Exporteren naar PDF en dan email is ook wel makkelijk vanuit het factuurprogramma zelf.

Het hoeft helemaal niet uitgebreid zolang het maar simpel blijft en overzichtelijk, dus niet zoals in Excel als je btw wil toevoegen je allemaal combinaties van letters en cijfers moet invoeren voordat hij eindelijk de 21% btw los en totaal doet. En onderaan het blad kun je dan een KvK nummer neerzetten en bankrekeningnummer etc. etc. en een vlak bovenaan de factuur met de ontvanger.

Alvast bedankt voor jullie help!

Kijk eens op gravita.nl. Een Nederlands bedrijf met uitstekende software voor (kleine) bedrijven. Uit ervaring kan ik je zeggen dat ze zelfs op zondag telefonische ondersteuning leveren.

Ik weet niet hoe uitgebreid je het wilt hebben, maar ik gebruik moneybird.nl. Werkt volledig online. Opmaak van de facturen kan je niet heel aan doen, behalve een logo erin plaatsen, maar verder is de site vrij uitgebreid. Je kan vanuit de site je contacten mailen. Je kan bijhouden wat nog openstaat en wat al betaald is. Offertes kan je er ook in maken.

Op de iPhone hebben ze ook een app ervoor, dus je kan er zelfs nog mee onderweg aan de slag.

@d.denkers en @Mac Daddy

Bedankt voor jullie antwoord. Gravita en Moneybird heb ik zelf zonet ook al gevonden, het is net weer te uitgebreid, het moet een soort van Pages zijn maar dan voor facturen waar hij automatisch 21% btw neerzet en het totaal van 121% en daarna printen of exporteren naar pdf om hem daarna te mailen naar de klant.

Simpeler? Dan zou ik Pages gebruiken en sjabloon factuur gebruiken. Kun je opslaan. Regels aanpassen, logo toevoegen, printen, PDF, en opslaan. Echt wel simpel, zou je eens kunnen proberen…omdat je de andere programma’s te uitgebreid vindt.

Pages en Numbers zijn absoluut exact geschikt voor wat je wilt doen.

Ik heb ook gewoon de basis Factuur gebruikt.
En daar verder in Pages helemaal mijn eigen opmaak aan gehangen.
Kan niet makkelijker.

Ik gebruik Totals, is wel iets uitgebreider maar doet goed z’n werk.
Bekijk in de App Store

@KarelWillem @Pruus

Als ik een sjabloon maak (dus een document maak met alle standaard dingen erin) dan kan ik een sjabloon openen als nieuw document en daar gelijk invoeren?

Misschien is dit iets:
App Store: https://itunes.apple.com/nl/app/invoicing/id435739387?mt=12

[quote=Robbie122 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/facturen-maken-voor-eenmanszaak/#post-2680961 time=1399128274]…Als ik een sjabloon maak (dus een document maak met alle standaard dingen erin) dan kan ik een sjabloon openen als nieuw document en daar gelijk invoeren?[/quote]Ja.

Van 2008 (en misschien nog eerder) tot begin 2014 heb ik met plezier gebruik gemaakt van Pages als facturatie-programma.

Kijk ook eens naar GrandTotal:

http://www.mediaatelier.com/GrandTotal3/

Pages zou ook mijn advies zijn: je kunt in tabellen formules invullen net als in een spreadsheet, dus kun je bijvoorbeeld de BTW automatisch laten uitrekenen; je zult dan wel „allemaal combinaties van letters en cijfers moet[en] invoeren” maar als je een lege factuur maakt en die bewaart als sjabloon hoef je dat maar één keer te doen.

PDF-export en mailen (van PDF’s) is niet iets waar je op een Mac specifiek om hoeft te vragen: dat kan vanuit elk programma van waaruit je kunt printen.

Ik ben bijna elk programma voor het factureren afgegaan. Van Gravity tot Billings Pro (Billings Pro is wel handig, maar ook niet goedkoop).
Ik maak nu mijn facturen in Excel voor bijna 2,5 jaar, maar ik denk dat ik ook moet overstappen naar een iWork programma.
Is werkelijk Pages beter dan Numbers of maakt dat niet uit?
Ik ben dan van plan om met sjablonen te werken, zoals hierboven vermeldt staat.

Groeten

Ik denk niet dat het veel uitmaakt of je Pages of Numbers gebruikt — dit in tegenstelling tot de keuze „Word of Excel” voor dezelfde vraag. „Pages of Numbers” zit hem vooral in een verschil in werkwijze, en daardoor welke je liever gebruikt. Een factuur is een brief met een tabel met daarin wat namen, aantallen, prijzen, en dergelijke: in Pages kun je dat maken door een brief te typen met daarin een tabel, en in die tabel zet je wat formules zodat hij automatisch uitrekent; in Numbers maak je een tabel met diezelfde dingen, maar moet je er daarna tekstvakken omheen zetten met de overige gegevens, zoals adres, aanhef, noem maar op.

Dus: werk je liever met een tekstverwerker, doe het dan in Pages; werk je liever met een spreadsheet, doe het dan in Numbers.

dag robbie,

ik zou even een account aanmaken bij moneybird, ondanks je eerste reactie. ik heb het onlangs uitgetest en het werkt echt super simpel vor ZZP-ers en doet precies wat je wilt. als je naast factuur ook een offerte door de klant wilt laten tekenen kan dat ook hiermee en er zit automatisch bewaking op betaling enz.

je kan gratis een account proberen en bijv. een proeffactuur naar jezelf sturen.

Ik kwam laatst deze link tegen van een site waar je ook gratis online facturen kan maken. Je hoeft er niet eens in te loggen, wou dat toch effe delen http://lbgib.nl/online-factuur-maken/

Spammert!

Facturen online maken. Dat is zoiets als porno op kantoor kijken?

Ik heb goede ervaringen met Manager, zie manager.io.
En ter aanvulling: hebben een Mac app (gratis!).

Wat zou Robbie uiteindelijk zijn gaan doen b.t.w.?