Fans draaien dol na installatie van iStat Pro widget

Op mijn MacBook (white-2007) met 10.5.7 heb ik de iStat Pro widget geinstalleerd. Direct nadien begon de snelheid van de fans op te drijven tot >6000rpm. De processor temperatuur klom tot 89°C. Ik heb de widget vervolgens verwijderd als volgt. Bij opnieuw installeren de oude vervangen en nadien in plaats van keep op delete te drukken. Zo was de widget weg, maar de miserie niet. De fans bleven op volle toeren draaien, ook na shutdown and restart. Sindsdien blijven ze maar lawaai maken. Any suggestions? :? TIA

In Console/ Activity Monitor al gekeken wie de stouterd was? Meestal kan je dan dat proces killen.

Heb in de thuismap bij Library>Preferences de volgende bestanden verwijderd: com.apple.dashboardclient.plist com.apple.dashboard.plist Na herstarten waren de fans rustig. Heb iStatPro 4.8 vorige versie geinstalleerd en het probleem trad niet op. Maar met iStatPro 4.9 wel. De CPU temperatuur verdubbelt bijna (45°C --> 89°C) en de fans draaien full speed. Er zit dus een serieuze bug in iStat Pro 4,9. Zijn er nog die hetzelfde probleem ervaren?

Hier geen problemen. 4.9 draait nu een tijdje en de fans blijven netjes rond de 1800rpm. Geen probleem bij mij. Heb je in Activiteitenweergave gekeken welk proces het 'm doet? Dat proces stoppen wil nog wel eens helpen dan ;)

Afgelopen week ook iStat bijgewerkt, geen problemen ondervonden terwijl ik regelmatig kijk naar diverse zaken. Behalve de temperatuur, ik weet wel dat het buiten warm is...

hier af en toe veel lawaai door de ventilatoren, na istat gestopt te hebben na afroman's tip stuk rustiger.

Ik had dit probleem ook in 4.8 Heb iStat Pro nu verwijderd en bekijk het even.

Dergelijke widgets hebben de nijging om nog wel eens overdreven veel naar de logboeken van OS X te schrijven, met veel schijfgebruik en hogere fans als gevolg.

Ikzelf ben vrij rigoureus wat dit soort onzin-tools betreft. Gewoon niet gebruiken. Je hebt ze niet nodig.

@unSOUND: Dat verlaagt natuurlijk wel de kans dat je een reden hebt om problemen met je Mac hier op het forum te komen melden.

Problemen die je zelf opzoekt hoeven wij toch zeker niet op te gaan lossen ? :evil: