Fans nieuwe macbook gaan nogal snel aan bij downloaden

Ik heb sinds vrijdag een nieuwe macbook (had hiervoor een macbook pro) en het merkt mij op dat deze laptop nogal snel begint met blazen. En dan ook sterk hoorbaar. Nu zie ik dat mijn airport card standaard rond de 70 granden zit. (op dit moment 73). Dit probleem had ik niet met mijn macbook pro. Het is toch raar dat deze kaart zo warm word, en als ik iets download dat hij dan meteen begint te blazen? Is dit een bekend iets, of kan ik beter teruggaan naar de winkel waar ik hem gekocht heb?

Ps. ik heb nog gezocht, maar kon niet echt iets vinden met de zoekterm airport card.

De airport card zit hier nu ook op 70 graden, terwijl ik niks aan het downloaden ben. Wel gek is dat hij hier niet blaast (ook niet als ik zwaar aan het downloaden ben), dus misschien wel even teruggaan naar de winkel ja. Je weet maar nooit :wink:

Mijn airport kaar is ook altijd rond de 70 graden heb gewoon een macbook maar deze blaast nooit ook al ben ik nu wat aan het slurpen.

Mijn macbook blaast wel altijd als ik een filmpje op dumpert.nl aan het kijken ben echt alleen op die site heel maf.

[quote:cf1e4b4d0b="binaries4me"]Mijn airport kaar is ook altijd rond de 70 graden heb gewoon een macbook maar deze blaast nooit ook al ben ik nu wat aan het slurpen.

Mijn macbook blaast wel altijd als ik een filmpje op dumpert.nl aan het kijken ben echt alleen op die site heel maf.[/quote:cf1e4b4d0b]
Hmm, apart. Zit net ook even op dumpert.nl en m’n macbook begint ook ineens te blazen. Ligt dus niet aan jou denk ik…

De MacBook is gewoon minder qua grafische mogelijkheden dan de Pro. De Airport kaart wordt altijd erg warm, hier zit die nu op de 65 graden. Maar je MacBook blaast inderdaad sneller dan de Pro.

Wat raar dat die van mij dan alsmaar blaast als een gek. Als ik naar mijn processen kijk, zie ik wel dat bijvoorbeeld SABnzb rond de 10 tot 40% (Schommelt heel veel) zit en WindowServer samen met syslogd soms ook wel zo hoog zit.

Als de syslogd veel CPU gebruikt is ie blijkbaar heel veel aan het loggen. Het beste wat je dan kunt doen is dan natuurlijk eens even kijken wat ie dan logt. Dat geeft je meeste kans wel een indicatie wat er precies aan de hand is.

Kleine update, ik stop dus de SABnzb+ daemon, en mijn fans gaan al terug naar 1800 toeren per minuut. En het processor gebruik schiet om laat. Ligt het toch aan dit programma misschien.

[quote:fdec2f14ba="iJoost"]Als de syslogd veel CPU gebruikt is ie blijkbaar heel veel aan het loggen. Het beste wat je dan kunt doen is dan natuurlijk eens even kijken wat ie dan logt. Dat geeft je meeste kans wel een indicatie wat er precies aan de hand is.[/quote:fdec2f14ba]

Daar is dat proces dus voor, bedankt voor de tip!

[quote:9724d4ac0e="josebo9"][quote:9724d4ac0e="binaries4me"]Mijn airport kaar is ook altijd rond de 70 graden heb gewoon een macbook maar deze blaast nooit ook al ben ik nu wat aan het slurpen.

Mijn macbook blaast wel altijd als ik een filmpje op dumpert.nl aan het kijken ben echt alleen op die site heel maf.[/quote:9724d4ac0e]
Hmm, apart. Zit net ook even op dumpert.nl en m’n macbook begint ook ineens te blazen. Ligt dus niet aan jou denk ik…[/quote:9724d4ac0e]

Dat van Dumpert komt door Flash…

Hij logt dus als een gek dat SABnzb+

[b:fe9da30049]Het uitzetten van de logs, door in sabnzbd.ini de regel log_dir = “” aan te passen wil ook niet helpen.
Ondanks dat ik dus het loggen disable, gaat hij vrolijk door.[/b:fe9da30049]

Je hebt hem vrijdag gekocht, dan zou ik even terug gaan naar die winkel waar je hem gekocht hebt..... en daar het probleem bespreken.

Wel gedurf een half jaar oude MacBook kopen vlak voor een major upgrade... :kleenex:

Ach, heb ik ook gedaan hoor, nu een week geleden. Als je iets nodig hebt, dan moet je het gewoon kopen.

[quote:621c097c7f="carpebios"]Hij logt dus als een gek dat SABnzb+[/quote:621c097c7f]

Logt ie ook nog iets zinnigs? Een probleem wat je kunt verhelpen misschien?

Of is het gewoon zinloos loggen? Fijn. :frowning:

Tijd om de makers van dat moois eens even te raadplegen, zo ik zeggen. Of om over te stappen op iets [i:621c097c7f]nog[/i:621c097c7f] mooiers… :wink:

[quote:3695ba22e1="sven-"]Ach, heb ik ook gedaan hoor, nu een week geleden. Als je iets nodig hebt, dan moet je het gewoon kopen.[/quote:3695ba22e1]

Helemaal mee eens. En misschien komen de nieuwe MacBooks wel in november of december… Niemand weet het.

Er zijn gasten die al jaren wachten op nieuwe Cinema Displays, die zijn er nog niet.

Misschien moet je ipv Sabnzbd+, Unison gebruiken?

Sabnzbd is toch voor nieuwsgroepen? :innocent:

Unison werkt hier echt super!

[quote:250f87cade="sven-"]Ach, heb ik ook gedaan hoor, nu een week geleden. Als je iets nodig hebt, dan moet je het gewoon kopen.[/quote:250f87cade]

Precies, ik heb hem nodig voor mijn opleiding. Ik kan niet zonder (zelfs geen week).
@Ijoost, hij logt alleen maar dingen zoals, connectie geopent, die newsgroep geraadpleegd, dat bestand aan het downloaden, download gesloten, etc.

[quote:788d9c548e="sanne's studio"]Misschien moet je ipv Sabnzbd+, Unison gebruiken?

Sabnzbd is toch voor nieuwsgroepen? :innocent:

Unison werkt hier echt super![/quote:788d9c548e]

Unison had ik eerst, maar toen zeiden mensen dat SABnzb+ veel minder processor en geheugen zou gebruiken.
Ook vind ik de automatische par en unrar erg fijn.
Maar misschien is dat nu wel een beter idee, want sabnzbd blijft zinloos loggen.
Zie hieronder een screendump van wat hij zoal logt.
[img:788d9c548e]http://img227.imageshack.us/img227/7875/afbeelding1vc7.th.png[/img:788d9c548e][img:788d9c548e]http://img227.imageshack.us/images/thpix.gif[/img:788d9c548e]

[quote:54324fe8ff="carpebios"]Maar misschien is dat nu wel een beter idee, want sabnzbd blijft zinloos loggen.[/quote:54324fe8ff] Zinloos zou ik dit niet willen noemen: dit zijn normale mededelingen over wat het programma aan het doen is. En als je het veel te doen geeft, tja...