[fcp]Raar foutje in video

Hoi allemaal,

ik ben aan een filmpje bezig en na een paar keer afspelen viel me dit op:

[img:e5c5463e46]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/Afbeelding1.png[/img:e5c5463e46]

de dingtjes op de piano bedoel ik dus

[img:e5c5463e46]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/Afbeelding2.png[/img:e5c5463e46]

Deze flikkeren in verschillende kleuren en eigenlijk enkel op de piano. Iemand enig idee hoe ik deze weg kan krijgen, dit stoort immers vreselijk.

trouwens, de clip in de tijdslijn ziet er ook een beetje anders uit dan de rest:

[img:e5c5463e46]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/Afbeelding3.png[/img:e5c5463e46]

wie heeft de oplossing?

-Sam Heijens

hmmmm...

ik zie hem ook in de reflectie van de vaas links in beeld.

is het SD (DV) of HD?

Het lijkt wel alsof het zich alleen op de overbelichte delen bevindt.

Maar zie je het alleen in FCP of ook als je de gecapturde clip in bv Quicktime afspeeld?
En als je het direct vanaf de tape bekijkt?

Als het niet weg gaat zou ik dat stukje opnieuw capturen, ik heb ook heel af en toe een DV-artefact in beeld, al zien die er wel anders uit dan zit.

Je zou even in de manual van FCP moeten kijken wat die groen/blauwe markering in de timeline betekend, misschien wel dropped-frames ofzo.

het is dv. Het rare is: in het begin stond het er niet, toen ben ik even wat beginnen beginnen met de sapphire plugin demo en achteraf die plugin er terug afgezwierd (omdat die maar 15 dagen geldig is). Als ik die dan renderde was er niets aan de hand, dan een colorcorrectie toegepast en bij de render verscheen die toen (denk ik).

Ik heb trouwens nog andere clips van dezelfde locatie (zelfs zelfde standpunt) en daar is dit niet. Op het einde heb ik dit ook waar ik een scrolling generiek en dan een geresized filmpje heb, daar komen de kleuren onderaan het kleine videootje.

Zou fcp normaal niet voor dropped frames een warning moeten geven? dit staat in ieder geval wel aan in het settings menu.

hmm als er geen andere oplossing is, zal er niets anders opzitten dan opnieuw importeren

edit:
dit is een screencap van wat je ziet op het einde (wat ik hierbove heb beschreven). Het rare is dat je dit alleen ziet op de externe monitor en niet in de canvas. (dit wordt trouwens ook naar tape geschreven, net zoals dat andere, als ik hem via dv-in terug naar tape schrijf)

[img:c5af2c49fd]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/Afbeelding4.png[/img:c5af2c49fd]

Oei, das erg vervelend.

Ik zou zekers eens proberen je prefs weg te gooien. Dan maakt hij automatisch nieuwe aan. Wat je ook eerst kan proberen is een broadcast safe filter erop gooien. Het kan wellicht helpen. Succes!

En er is weer een nieuwe renderfout opgedoken. Ik preview een stukje en alles ziet er goed uit, alleen loopt het helemaal fout als ik het render. Als ik dan opnieuw render dan is het weer dezelfde fout.

dit is het probleem:
[img:5cce266b99]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/render.png[/img:5cce266b99]

iemand een oplossing of een workaround?

(de bedoeling is dat het je het beeld van stef (nieuwslezer) gewoon in de televisie ziet. Ik heb een ‘kijkgat’ gemaakt in het televisiescherm door middel van een mask. En op de laag eronder staat dus het videobeeld met stef erop.

-Sam Heijens

edit: zo ziet het eruit voordat ik render, dit is dus hetgeen ik wil bereiken:

[img:5cce266b99]http://sam.heijens.eu/samshare/Afbeeldingen/norender.png[/img:5cce266b99]

Ik heb iets degelijks meegemaakt. In de preview ok en na renderen gekleurde strepen. Uiteindelijk opgelost door de clip waar het probleem lag te vervangen, m.a.w. uit de tijdlijn gegooid en opnieuw geimporteerd.

[quote:b4dba14490="MacBlade"]Ik heb iets degelijks meegemaakt. In de preview ok en na renderen gekleurde strepen. Uiteindelijk opgelost door de clip waar het probleem lag te vervangen, m.a.w. uit de tijdlijn gegooid en opnieuw geimporteerd.[/quote:b4dba14490]

Heb dit geprobeerd, maar het haalt spijtig genoeg niets uit, net hetzelfde resultaat.

kan dit aan de computer liggen?

Ik ben nu bij mijn moeder, op mijn computer. Hier net geprobeerd, maar nee hoor! Geen resultaat. (in de zin van: dezelfde artefacten)

-Sam Heijens