Fedora 4 ppc

Hallo, Ik zat al enig tijdje te wachten maar na een maandje uitstel is het eindelijk zover. Fedora core 4 is eindelijk beschikbaar voor PPC. (zie [url=http://fedora.redhat.com/]fedora-nieuws[/url]) Nu heb ik de ISO-bestanden voor cd's al gevonden om te downloaden. Maar ik vind nergens het DVD ISO-bestand. Volgens de [url=http://fedora.redhat.com/download/]downloadpagina van Fedora[/url] is het wel degelijk ook op DVD beschikbaar. Maar als je gaat gaan kijken bij de eigenlijke [url=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/4/ppc/iso/]download-sectie[/url] vind je nergens de DVD ISO. Enkel de cd'tjes versie. Wie weet waar ik de DVD ISO kan vinden?

Groeten,
iSander

die komt meestal wat later op de mirrors, maar wat ik mij afvroeg is waarom je als je het beste Unix based os hebt (nl OSx) waarom je dan naar iets inferieurs als fedora wilt installeren?

En voor je mij afschiet ik ben ook al jaren trouwe Linux gebruiker maar sinds OSX zijn mijn ogen toch open gegaan hoor.

[quote:82a9321cc1="basiel"]. . . maar wat ik mij afvroeg is waarom je als je het beste Unix based os hebt (nl OSx) waarom je dan naar iets inferieurs als fedora wilt installeren?[/quote:82a9321cc1] Inferieur is een zwaar beladen woord, natuurlijk is ppc-Tux niet even ver ontwikkeld maar het is gewoon leuk om te doen, vooral als je een overcomplete machine hebt staan. Ik heb een G3-500 iBook dual-boot gemaakt met Ubuntu en Panther, dat is voornamelijk leuk omdat het kan :) Als je functioneel bezig wilt zijn dan 'volstaat' OSX wel :roll:

Als je naar de ontwikkeling van de diverse ppc-Tux’en kijkt vind ik dat ze al een heel eind zijn gekomen voor je 0,00 centen aanschaf. Gui is aantrekkelijk, redelijk intuitief en goed te begrijpen, zelfs voor de leek :innocent:
Nu nog goede WiFi en Hibernate oplossingen en het is wmb wel een compleet en bruikbaar OS :D.

Overigens was mij insteek naar ppc-Tux om te zien of het iBook sneller zou aanvoelen, maar daar merk ik bar weinig van, ook distributed.net graast nagenoeg even snel/langzaam.

ik heb ook gelezen dat deze nieuwe fedora al standaard uitgerust is met de (nieuwe) openoffice 1.9 versie. Die veel mooier oogt dan de vorige versie de 1.0.x versies.

Ik wil Fedora heel graag op mijn Powerbookje omdat we op school (en ook thuis op een intel) Red Hat gebruiken. Bovendien draai ik thuis ook nog SuSE maar die is naar het schijnt ook beschikbaar voor ppc. Ik heb hem wel nog niet gevonden, dus als iemand een locatie weet...

Een tweede reden is uit pure intresse en nieuwsgierigheid. Ik expirimenteer graag met operating systems. Had ik die drang nooit gehad zat ik momenteel te klooien in windows…

Groeten,
iSander

PS: Ik vind Ubuntu maar een luizig linux distrobutie’tje hoor. :innocent:

[quote:d509dc2598="s."]ik heb ook gelezen dat deze nieuwe fedora al standaard uitgerust is met de (nieuwe) openoffice 1.9 versie. Die veel mooier oogt dan de vorige versie de 1.0.x versies.[/quote:d509dc2598] De 2.0 Beta is ook al uit. Die kan je dan ook installeren...

[quote:a03018da30="iSander"]Ik wil Fedora heel graag op mijn Powerbookje omdat we op school (en ook thuis op een intel) Red Hat gebruiken. Bovendien draai ik thuis ook nog SuSE maar die is naar het schijnt ook beschikbaar voor ppc. Ik heb hem wel nog niet gevonden, dus als iemand een locatie weet...

Een tweede reden is uit pure intresse en nieuwsgierigheid. Ik expirimenteer graag met operating systems. Had ik die drang nooit gehad zat ik momenteel te klooien in windows…

Groeten,
iSander

PS: Ik vind Ubuntu maar een luizig linux distrobutie’tje hoor. :innocent:[/quote:a03018da30]

Is de (winkel)versie van SuSe niet met beiden compatibel?
X86 en PPC dus?

Wat is er “luizig” aan Ubuntu (ik weet niet wat luizig betekent), leg eens uit.

OK, had toen ik mijn PB kocht ook gedacht van een dual boot Gentoo/OSX te maken maar na een week OSX te gebruiken vond ik het niet meer nodig gentoo erop te zetten. Voor een gewone PC raad ik inderdaad iedereen aan te switchen naar Linux al was het nog maar voor de multitasking iets wat je dadelijk merkt en eens je het gewoon bent niet meer kan missen. Ik moet op werk nog dagelijks de limitaties van windows almost single tasking ondergaan :x Verder vind ik het ook prachtig wat opensource allemaal kan ontwikkelen en dit volledig gratis het enige grote gebrek aan huidige linux generatie is de Xserver ze moeten dringend een nieuwe architectuur ontwikkelen want de Xserver (zowel XFree als XOrg) architectuur is achterhaald. Laatste bemerking is dat binnekort op de apple met intel chips alle opensource dingen natively gaan kunnen werken op mac dus moeten we niet meer wachten op ppc ports die soms heel lang op zich laten wachten.

Groetjes
Basiel

[quote:91320480c7="iSander"]Hallo, Ik zat al enig tijdje te wachten maar na een maandje uitstel is het eindelijk zover. Fedora core 4 is eindelijk beschikbaar voor PPC. (zie [url=http://fedora.redhat.com/]fedora-nieuws[/url]) Nu heb ik de ISO-bestanden voor cd's al gevonden om te downloaden. Maar ik vind nergens het DVD ISO-bestand. Volgens de [url=http://fedora.redhat.com/download/]downloadpagina van Fedora[/url] is het wel degelijk ook op DVD beschikbaar. Maar als je gaat gaan kijken bij de eigenlijke [url=http://download.fedora.redhat.com/pub/fedora/linux/core/4/ppc/iso/]download-sectie[/url] vind je nergens de DVD ISO. Enkel de cd'tjes versie. Wie weet waar ik de DVD ISO kan vinden?

Groeten,
iSander[/quote:91320480c7]

http://ftp.belnet.be/linux/fedora/linux/core/4/ppc/iso/

http://wftp.tu-chemnitz.de/pub/linux/fedora-core/4/ppc/

ik heb op een oude dell laptop (zeer oud naar computer normen,7 jaar) en daar draait nu SUSE linux 9.1 op en ik vind dat het goed is om op een oude computer die toch bijna niet meer gebruikt word linux op te zetten. hij loopt nog niet perfect want de muis heeft soms kuren maar dat zal ik ooit wel eens herstellen als ik zin heb :D en ook Yast 2 is toch een zeer gebruiksvriendelijk configuratie programma

Zijn er ook van die live cd's voor Mac? Ik wil best wel eens met Linux spelen op PPC maar ik wil m'n systeem in tact laten.

[quote:209bfca4e2="kenmasters"]Zijn er ook van die live cd's voor Mac? Ik wil best wel eens met Linux spelen op PPC maar ik wil m'n systeem in tact laten.[/quote:209bfca4e2]

Je kan Ubuntu of Kubuntu proberen. Ubuntu heeft Gnome als desktop suite en Kubuntu heeft KDE. Gewoon de CD in je mac doen en je macje opstarten met de C toets ingedrukt.

Opstarten duurt overigens wel een eeuwigheid (vergeleken met Tiger). M’n oude pc (PII-500) start zelfs sneller op met knoppix vanaf CD.

En als extra service:

Kubuntu PowerPC Live CD (NL mirror)

Ubuntu PowerPC Live CD (NL mirror)

[quote:c74c995dc9="iSander"] PS: Ik vind Ubuntu maar een luizig linux distrobutie'tje hoor. :innocent:[/quote:c74c995dc9]Waarom? Ik heb Fedora, YDL en Ubuntu geprobeert en ik vond Ubuntu voor mij als Linux-n00b het makkelijkste installeren en werken. Bijkomend voordeel is dat Ubuntu op een Wintel-bak nagenoeg hetzelfde werkt :).