Fel paars en groene kleuren in Panther

Beste mensen,

Sinds een week of twee heb ik Mac. Een Mac mini is het geworden vanwege de goede prijs en de mogelijkheid mijn eigen LCD scherm te gebruiken.

Ik heb echter vreemde kleuren in mijn scherm. Als ik met CTRL-click op de harddisk klik en een label wil selecteren zijn het heel vreemde kleuren. Ook GIF plaatjes (met dithering denk ik) hebben dat probleem. Op een gegeven moment was het weg bij mijn eigen gebruikers profiel, maar bij een andere niet.

Iemand enig idee wat er aan de hand is en wat ik eraan kan doen? (Ik krijg binnenkort overigens nog Tiger nageleverd, dus dat mag ook ‘de oplossing’ zijn). Ik heb op internet gezocht, maar ik kan niets vinden, behalve een commentaar van iemand die er geen problemen mee had (rest van info is daar niet te vinden). Het is dus een Mac mini met de DVI->VGA converter verbonden aan een 15" flat panel van Yakumo en Panther 10.3.9.

Vriendelijke groet,

Bastiaan

Zoek het nooi té ver. Misschien een stomme vraag maar je weet nooit .. het aantal kleuren is toch juist ingesteld?

Dat zou goed moeten zijn.

millions of colors, de juiste refresh rate en een calibrated color profile.

Overigens is er hetzelfde probleem als ik 256 of thousands of colors selecteer, of een lagere resolutie (nu 1024x786)

Bastiaan.

er zijn veel macmini's die problemen hebben met VGA monitoren. een vriend van mij heeft na de tweede zijn geld terug gekregen.

vooral op amerikaanse fora zijn veel problemen te vinden.

Hmm okee,

Kun je me vertellen met welke zoektermen ik die fora terugvind? Dan kan ik kijken of dat herkenbaar is. Ik heb gezocht op strange en weird colors, maar nog geen duidelijke hits helaas.

Bastiaan.