ffmpeg 0.0.9x installatie probleem

Ik probeer ffmpeg versie 0.0.9x te installeren en heb de mpeg2enc, mencoder en mplayer gedownload en gekoppeld in het installatiescherm. Vervolgens voer ik het MacOSX password in en klik op 'Install'.

De melding:
##/bin/sh: -c: line 1: unexpected EOF while looking for matching `’’
/bin/sh: -c: line 2: syntax error: unexpected end of file

verschijnt…

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Waarschijnlijk zit er een speciaal teken of een spatie in de naam van de map waar ffmpegX in zit, of in de naam van je harde schijf.

Bedankt! Dat was inderdaad het probleem... :D

Staat ook in de readme van ffmpegx...

maar wie leest die dingen hè… :stuck_out_tongue:

Precies.. Misschien is het handig om gewoon een duidelijke foutmelding te geven. :)

Ietwat offtopic maar waarom moet ik iedere keer weer in ffmpeg de locaties van mplayer, mencoder etc aanwijzen nadat het programma is afgesloten en opnieuw is opgestart. Of is dat normaal?

Dan zijn ze niet goed geïnstalleerd. Hij hoort dat eenmalig te vragen.

Ik heb alle laatste versies opnieuw gedownload (wat op zich al een pain in the a$$ is) en nu wil ie mplayer en mencoder niet eens installeren. Is een directory en geen binaries zegt ie :? Mpeg2enc doet het echter nu wel goed. Ik heb nergens rare tekens in zitten. Zelden heb ik zo'n onvriendelijk kudt programma voor de mac gezien als dit. pfftt. ik geef het op, ik gebruik wel een ander progje.

Ik heb de binairies op mijn bureaublad staan probeer deze te instaleren maar geeft ook de fout zoals wordt omschreven door de TS. Heb ze op mijn exteren hardeschijf gehad, en zelfs op de interne HD en nog steeds dezelfde foutmelding.

Wat ik dan fout, kan geen rare tekens vinden.

In welke map staat ffmpegX ? Gewoon in je map Programma's ? Of in een submap ?

Wat is de naam van je thuismap ?

Wat is de naam van je harde schijf ?

Progje weggejorist.

Leuk voor jou, maar ik probeer de overgebleven leden te helpen...

Je niet aflatende hulp is zeer gewaardeerd en niet alleen door mij denk ik, maar hier ben ik persoonlijk ff klaar mee. :wink: (serieus bedoeld)

[quote:0c48f241f2="unSOUND"]In welke map staat ffmpegX ? Gewoon in je map Programma's ? Of in een submap ?

Wat is de naam van je thuismap ?

Wat is de naam van je harde schijf ?[/quote:0c48f241f2]
soory dat ik zo lk laat reageer, het gisteren en vandaag weinig tijd.

Maar antwoord op je vraag, ik heb hem in een map op mijn externe hardeschijf.
Dus in mijn geval extern hardeschijf, map Software Apple (gebruik deze externe hardeschijf ook voor mijn windows laptop), Map ffmpeg.

Dus je hebt een map genaamd "Software Apple" ? Tussen Software en Apple zit dus een spatie... dat mag niet bij ffmpegx. Beste plek is gewoon de map programma's van je Mac zelf, en de naam van je harde schijf mag dus ook geen spaties of andere tekens bevatten.

[quote:29edfccba6="unSOUND"]Dus je hebt een map genaamd "Software Apple" ? Tussen Software en Apple zit dus een spatie... dat mag niet bij ffmpegx. Beste plek is gewoon de map programma's van je Mac zelf, en de naam van je harde schijf mag dus ook geen spaties of andere tekens bevatten.[/quote:29edfccba6]

Heb de map ffmpeg bij mijn applicaties staan en wat denk je het werkt.

Thanx Unsound