ffmpegX vraag?!

Ik ben nu aan het pielen met ffmpegX en begin zo langzamerhand het één en ander te snappen. Toch zit ik met de vraag hoe ik een DVD die normaal widescreen is ook widescreen krijg met een zwarte balk boven en onder de film. Iemand die me hiermee kan helpen? Want nu maakt hij er allemaal fullscreen DVD's van....

Ik weet niet hoe je dat kan doen in ffmpegX, maar kun je DVD's niet beter converteren met [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/21117] Handbrake[/url] (kun je zelf instellingen wijzigen zoals Kbps en al dan niet ondertitels) of [url=http://www.isquint.org/HandBrakeLite.dmg]HandbrakeLite[/url] daarmee ben je in 2 klikken klaar maar kun je zelf geen instellingen wijzigen

Volgens mij bedoelt diotav het copieren van DVD naar DVD, om die dan te branden en te kunnen afspelen op een gewone DVD speler. Ik heb ook es hetzelfde probleem gehad, maar niet echt op verder gezocht dus als er iemand het antwoord weet?

Bookmarken!

http://lexilyn.be/videoconversies/page3/page3.html

FFmpeg is meer om films om te rekenen naar een totaal ander formaat. Wil je een DVD (2laags origineel) samenpersen voor een enkellaags +/-R? Doe dit dan met DVD2OneX of Handbrake. Is het trouwens breedbeeld 16:9 of echte bios-widescreen (2,35:1)? In het eerste geval moet je wel bedenken dat deze vaak anamorf op de schijf staan. Dat wil zeggen dat alle 576 PAL lijnen worden gebruikt, en dat de TV instructies krijgt om deze lijnen dichter bij elkaar op het fosfor te beamen, zodat de hoogte-breedte verhouding weer 16:9 lijkt. Digitaal kan ie echter 4:3 lijken.

Leuk detail is dat je met je o-zo-mooie-net-gekochte-lcd-tv hierdoor kwaliteit inlevert. Deze zijn vaak 480 of bij een goede 600 lijnen, maar doordat de tv de opdracht krijgt zwarte balken te maken ivm het anamorfe signaal worden dus lijnen weggelaten of weggemiddeld. Een CRT kan in dit geval alles laten zien door zijn scanning aan te passen.

Sorry ... ik had iets duidelijker moeten zijn. Ik converteer een .avi en .srt naar DVD en wil deze widescreen met 2 zwarte balken hebben. Tot nu toe krijg ik ze alleen fullscreen.

Als je bij options in ffmpegx letterbox aanvinkt krijg je balken boven en onder, is dit een beetje wat je bedoelt? :|

Dus ik moet toch "Encode with QT" aanklikken?

Niet als je ondertitels in je bestand wil hebben, dan moet je encode with mplayer aanvinken.

Ik vind alleen bij Options de Decode with QT optie?

Oké .. ik heb een voorbeeld.

[img:4b9fdd1a2b]http://img435.imageshack.us/img435/8296/example15dn.jpg[/img:4b9fdd1a2b]
Dit is een bestand die ik naar DVD wil hebben…

[img:4b9fdd1a2b]http://img511.imageshack.us/img511/3571/example32eq.jpg[/img:4b9fdd1a2b]
Maar hij rekt het uit tot dit…

[img:4b9fdd1a2b]http://img511.imageshack.us/img511/2666/example22lo.jpg[/img:4b9fdd1a2b]
Terwijl ik hem echt zo wil hebben met ondertiteling…

Dan doet ie het dus goed. Op die manier heb je optimale kwaliteit. Dat is nou 16:9 anamorph! Als je hem gaat letterboxen gooi je 25% beeldlijnen weg, zonde. De plek van de ondertitels wordt dan wel standaard binnen de afbeelding, en dus niet eronder, tenzij je een luxe DVD-speler met HDMI hebt die dat weer kan verschuiven bij afspelen op een 3:4 projector oid, maar wanneer je een breedbeeld tv gebruikt kun je so wie so niet anders dan ondertitels in je beeld laten zien.

Oké ... ik heb nu ffmpegX bijna zoals ik het wil hebben! Er is alleen nog één probleem. Na een nacht converteren loopt het geluid sneller dan het beeld?

Dat het geluid niet synchroon loopt kan te maken hebben met het feit dat je in NTSC formaat hebt geconverteerd i.p.v. PAL (of omgekeerd, weet ik niet meer precies). PAL en NTSC werken namelijk met een verschillend aantal beeldjes per seconde. Ik heb dit ook al eens gehad, en toen bleek het hier aan te liggen.

:o ... dat zou inderdaad kunnen klopppen. Ik heb hem op PAL gezet. Ga het nu andersom doen!

Met NTSC draait hij .. maar schokkerig. Ook is de ondertitel te hoog?! Is dit op te lossen? :?

op de website van ffmpegx het volgende stukje gevonden:

[i:b8b840a78d]Choosing the preset:
Click the “Quick presets” pulldown menu and choose “SVCD mpeg2enc”. The codec used by this preset is “mpeg2enc mpeg-2”. An 80 min CDR will hold about 40 minutes video in SVCD mode. If you want to fit more video in a single CD, try the “KSVCD” preset - which can fit about 60 minutes by using a smaller image size and a special quantization matrix, or the “CVD” preset - which can fit about 50 minutes. Please note that SVCD image size is standardized to a fixed value no matter the source image size. [b:b8b840a78d]Black bars are automatically added by ffmpegX, if needed, to adapt to a 4:3 TV aspect ratio. To force a 16:9 TV aspect ratio, select “SVCD 16:9” in the Autosize popup menu.[/b:b8b840a78d] [/i:b8b840a78d]

complete verhaal staat op de volgende site:
http://homepage.mac.com/major4/divx_svcd.html