ffmpegX

Ik heb net een CD gebrand met een diavoorstelling van digitale foto's. De diavoorstelling heb ik gemaakt met ffmpegX 0.0.7. Bij de presets heb ik gekozen voor "hi-bitrate DVD (PAL)". Verder heb ik online-instructies voor het branden opgevolgd. De CD speelt prima af met de Apple DVD-speler, maar mijn DVD-speler thuis vertikt het. Iemand een idee?

Als je een cd hebt gebrand als DVD (een miniDVD) is het vrij normaal dat je DVD speler hem niet afspeelt. Er zijn maar weinig DVD spelers die dit ondersteunen. Je kan beter een SVCD maken die wordt door meer DVD spelers ondersteund.

Ps je kan beter dit soort vragen in het video forum vragen.

Daar was ik al bang voor. Weet jij of er veel kwaliteitsverschil is tussen een miniDVD en een SVCD?

Die is er in theorie niet. Je kan namenlijk een SVCD in de zelfde bitrate als een DVD maken. Het is dan wel een XSVCD en die wordt meteen weer minder goed ondersteund door DVD spelers.

Maar je maakte een diavoorstelling?
Met echte losse foto’s of een filmpje gemaakt van foto’s??
Losse foto’s op SVCD kunnen tot 704x576.
Ik ben nu even voor je aan het uitzoeken wat dit voor DVD is, maar ik denk niet dat dit veel hoger zal zijn.
[update] Voor DVD geldt maximaal 720x567, verschil is dus niet groot.

Ps heb je die diapresentatie compleet in ffmpegx gemaakt?

Een paar programma's om SVCD diapresentaties te maken: [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15509]VCD Builder[/url] [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/16069]MissingMpegSlideshow[/url]

Succes

Bedankt!

Ik heb het filmpje gemaakt met StillLife en iMovie en daarna onder handen genomen met ffmpegX. Ik ga dit weekend maar eens stoeien met je tips!

Geen dank.

Ik zou dan toch afstappen van filmpje en dan losse foto’s gebruiken en branden als SVCD.
Je hebt dan een goede kwaliteit (ietsje slechter dan DVD), je kan foto voor foto skippen op je eigen tempo en heel belangrijk je gebruikt een standaard.

Succes dit weekend!