filemaker database bestand

Hallo allemaal

Hoe kan ok een zelf gemaakte database bestand met filemaker. Als een zelfstandig programma gebruiken zonder dat ik eikeer filemaker moet opstarten. Ik zie vaak van dit soort dingen, als ze stopt staat er wel eens onder make white filemaker.

Al vast bedankt

krijn

Filemaker Developer, ander pakket.

Dat is Filemaker Runtime.

Als je Filemaker Pro Developer hebt (of Filemaker Pro Advanced zoals het nu heet) dan zit dat erbij. Vanuit developer (of met een apart programma, hangt van de versie af) maak je dan een runtime van je databases. Je kan dan niks meer aanpassen in de zin van layouts en scripts. Maar wel gewoon data aanpassen natuurlijk.

Maar kan het niet om filemaker heen, dat je ook geen filemaker runtime nodig hebt op je computer? Een voorbeeld van zo'n programma is [url=http://www.iprofit.nl/]iProfit[/url]. Ik heb filemaker pro 8 advanced, maar wat moet ik doen om er zeg maar dus zo'n stand alone programma van te maken?

@ rrrichie: even off-topic, heb je die avatar zelf in elkaar geknutseld :lol: ? Mooi ! [img:4df0386dc5]http://forum.macosx.nl/images/avatars/142840719341ebc57b3f7bb.gif[/img:4df0386dc5]