Filemaker Pro (7)

Ik heb net de 30-dagen versie van Filemaker gedownload en uitgeprobeerd. Perfect tegenhanger (beter zelfs) van Access.

Ik zag ook het onderdeel Instant Web Publishing. Heb dit ook uitgeprobeerd en dat werkt zeer mooi.
Mijn vraag is: Instant Web Publishing vraagt een poortnummer. Welk poortnummer kun/mag je daarvoor gebruiken en zijn deze webpagina’s dan ook vanuit andere machines benaderbaar ? Kortom: kun je een Macosx 10.2-werkstation gebruiken als een soort webserver met dynamische (filemaker-)pagina’s ???

Je kan je vraag ook eens deponeren bij www.clarify.net, dé plek voor Filemaker. Ze hebben mij daar snel en adequaat geholpen.

Succes

Eindelijk de mogelijkheid om PDF te importeren, was al lang op zoek om al die artikels te kunnen archiveren en raadplegen :) Als je een oudere versie gebruiktkun je upgraden voor 179€ tot einde september

de standaart poort voor filemaker is 591.

In de praktijk ondervindt je dan wel af een toe een notoire systeembeheerder die deze poort dicht heeft staan.

je kunt inderdaad werken en hosten op dezelfde machine maar het is nietaan te raden bij veel traffic.

Is het ook mogelijk met FM een database te maken die met Microsoft Access geopent kan worden? En dan natuurlijk ook volledig functioneerd.

Dat klinkt als vloeken in de kerk!

:mrgreen:

[quote:a1d59fc698="Lytstomke"]Dat klinkt als vloeken in de kerk!

:mrgreen:[/quote:a1d59fc698]

Dat is dus echt weer een opmerking die nergens op slaat en al helemaal niet onderbouwd is…

Ik stel deze vraag omdat ik de opleiding die ik doe Microsoft Access nodig heb. Nu doe ik dit momenteel d.m.v. MS Access te draaien onder VPC.
Dit is uiterraard ranzig traag, en zou het dus erg mooi zijn als FM deze functie ondersteund :slight_smile:

Ik wil het best wel onderbouwen hoor. FileMaker is een dochter onderneming van Apple. En zal het dan waarschijnlijk niet toelaten haar product volledig functioneel te laten overnemen. Dit doen ze liever andersom. Lijkt mij?!

FM kan toch ook overweg met Microsoft Word bestanden..

Ja maar jij wil dat een microsoft programma een FileMaker bestand kan openen. En ik zeg dat doet FileMaker liever andersom. Want ze willen dat mensen FileMaker gebruiken in plaats van Eccess.

[quote:68e66d8e46="Lytstomke"]Ja maar jij wil dat een microsoft programma een FileMaker bestand kan openen. En ik zeg dat doet FileMaker liever andersom. Want ze willen dat mensen FileMaker gebruiken in plaats van Eccess.[/quote:68e66d8e46]

Ow sorry…ja dat bedoelde ik dus ook.
Dus met FM een .mdb bestand maken en deze dan inlezen met Access…en andersom natuurlijk :wink:

Wanneer je een Fm bestand exporteert als een DBF bestand kan dit in elk ander databaseprogramma worden geopend. dus ook in acces. Ook Excel kan met dit formaat overweg.

[quote:7c13b3ad5d="digitalguru"]Wanneer je een Fm bestand exporteert als een DBF bestand kan dit in elk ander databaseprogramma worden geopend. dus ook in acces. Ook Excel kan met dit formaat overweg.[/quote:7c13b3ad5d]

Moet ik daar ook dingen als queries, macro’s, formulieren, enz onder verstaan?