film op iPod

Hallo mensen,

na aanleiding van de aanschaf van een Ipod video 30GB ben ik via google op dit forum terecht gekomen. Ik heb namelijk wat beginnersvragen.

  1. Ik heb nog geen filmpjes op m’n Ipod kunnen zetten, omdat deze het niet zou kunnen lezen. Ik heb quicktime en Mpeg filmpjes, maar toch werkt het niet. Weet iemand hoe ik deze films kan converteren naar een fomaat dat wel geschikt is voor de Ipod. (liefst met gratis software uiteraard :evil: )

  2. Ik had een carkit gezien die een signaal uitzend die ik m’n de tuner kan oppikken. In die later gaat de Ipod ook automatisch laden. Is het niet slecht voor de accu om steeds kleine beetjes bij te laden (of was dat enkel bij baterijen uit het stenen tijdperk???)

Ik zie jullie reacties tegemoet,

Vincent

Mac of Windows?

Welkom op dit forum Vincent. Misschien wel een idee om de naam van dit draadje te wijzigen in "hoe een film op mijn iPod video zetten?" te wijzigen, want een newbie kan echt vanalles vragen. Nu je vragen: 1. geen idee 2. de [url=http://www.griffintechnology.com/products/itrip/]iTrip[/url] van Griffin Technology is een kleine FM-zender die je in je iPod prikt. In Nederland doet de zendgemachtigdenwetgeving moeilijk (het zal eens anders zijn ;)) en op [url=http://gathering.tweakers.net/forum/find/keyword?data%5Bboolean%5D=AND&data%5Bforums%5D%5B%5D=76&data%5Bq%5D=itrip&where=Dit+forum#hitstart]Gathering of Tweakers[/url] moet met enig zoekwerk wel te vinden zijn welke frequenties het beste te gebruiken in welke regio. Griffin heeft overigens een enorm aanbod aan iPod-speeltjes, die met de producten van andere fabrikanten in de [url=http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=ipod+lounge&ie=UTF-8&oe=UTF-8]ipodlounges[/url] vaak worden voorgesteld en/of getest.

Bedankt!!! Op verzoek is de naam van het topic gewijzigd.

Ik werk trouwens op windows.

Dan gebruik je (naar het schijnt) best: [url=http://www.xilisoft.com/ipod-video-converter.html]Xilisoft Ipod Converter[/url]. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt maar het schijnt erg goed te zijn

[quote:1755a43815="Vincent Zacht"]Ik [b:1755a43815]werk[/b:1755a43815] trouwens op windows.[/quote:1755a43815][zendelingenmodus] En ontspannen doe je natuurlijk met een Mac, hè? :wink: [/zendelingenmodus]