filmbewerking - analoog naar digitaal?

Ik ben nog in het bezit van een gewone analoge filmcamera, nu is mijn vraag of ik daar, met behulp van andere hardware, toch iets mee kan op mijn iMac. Ik heb wel eens gehoord dat er kabels in de handel zijn die dit mogelijk zouden maken. Als er iemand is die mij hier iets over kan vertellen, dan hoor ik dat graag.

Groeten,

Willem

Je hebt nog geen antwoord, dus zeg ik maar wat.

Video is niet mijn specialiteit maar ik weet zeker dat analoge video om te zetten is naar digitaal. Of het direkt met een kabeltje kan, weet ik niet.

In Utrecht schijnt een Mac winkel te zijn die gespecialiseerd is in video. Ze schijnen erg professioneel, bekwaam en behulpzaam te zijn. Bij mijn Macdealer (MacSupport in Uitgeest) kunnen ze je ook zeker verder helpen. Dus als het forum verder niks oplevert, zou ik mensen 'live' gaan vragen.

Succes en ik ben benieuwd wat het wordt. Laat je ons het weten?

Het zal niet via een directe kabel kunnen. Je hebt hier een speciaal kastje voor nodig. Deze kun je ook gebruiken om je videobanden naar digitaal over te zetten. Ik kan alleen nu niet op de naam van het bedrijf komen. Er staat wel altijd een advertensie van dat kastje in de meeste mac-bladen.

Het enige jammere van dat kastje is dat het erg prijzig is, en dat je voor een fractie meer ook een nieuwe digitale filmcamera hebt.

Ik zoek het even na en zet het dan wel even erop.

Groet Igor

Ik hoorde vanmiddag nog ff de naam van de Macwinkel in Utrecht. Het heet de Futurestore en ze zittenop de Oude Noord. Maar als je in Noord Holland woont, zou ik toch echt naar MacSupport gaan. Daar ben ik zelf heel tevreden over.

Maar Igor is zo aardig er ook nog achteraan te gaan dus als hij nog wat heeft…

Suc6

Ik heb het gevonden! Na een aantal Macworlds zag ik uiteindelijk toch de advertensie staan!

Het kastje is afkomstig van Dazzle. Dazzle maakt kastjes om je analoge beeldapparatuur om te zetten naar je pc. (digitaal dus). Op de site staat dat alle producten alleen maar met een pc werken. In de advertensie staat echter dat het ook met iMovie en Final Cut Pro werkt. Anders stond het natuurlijk ook niet in een MacWorld.

Ik zal maar even gaan rondkijken op de site en waar je hem misschien kunt bestellen. Veel succes ermee!

groeten Igor

Never underestimate the power of... Igor  ;)

Er zijn zelfs diverse kastjes die materiaal van analoog naar digitaal omzetten. Bijv. Dazzle Holywood Bridge en Formac heeft de Studio. Kijk eens op maccentral.com en zoek op analogue o.i.d, je zult er een stuk of 4 vinden.

Het is inderdaad zo dat de kastjes duur zijn, voor mijn Dazzle betaalde ik 700 gulden in Amerika. Voor het dubbele bedrag heb ik een DV-camera, maar veel mensen vergeten 1 ding:
als ik via een DV-camera het materiaal in mijn computer heb, wat moet ik er dan mee ? Iedereen wil het op een VHS-band hebben, maar dat lukt je dus nooit. Wel met zo'n converter.

Groeten, Frans.

Hallo allemaal,

Bedankt voor de support tot nu toe. Ik heb op de door jullie genoemde sites gekeken en ben uiteindelijk uitgekomen (hoe kan het ook anders  ;) ) op de apple site. Via deze site bieden ze de Formac aan en die is qua prijs en ondersteuning toch de beste, ook de prijs valt mee.

Groeten,

Willem

Het loont ook wel de moeite om bij sendamac.de te kijken. Daar heb ik onlangs een G4 gekocht en mijn ervaring is dat Apple-spul in Duitsland ongeveer 20% goedkoper is.

Groeten,

Frans.

hi,

Die kastjes zijn veel te duur.
Ik heb een JVC digitale camcorder (natuurlijk is die nog duurder, maar dan kan je ook veel meer).

Sluit je cam aan op de firwirepoort en import alles in imovie…bewerken maar…
Exporteer alles weer terug naar je cam en draai het af op je TV terwijl je het direct opneemt op je videorecorder.

Werkt perfect!!!!!!

Ik heb inmiddels zo ook al VideoCD's gemaakt die op elke DVD-speler zijn af te spelen. Imovie exporteren naar IDVD en via Toast titanium 5.1.4 branden met een CD-brander op een VIdeoCD.

Werkt uitstekend, alleen heeft het geen hogere kwaliteit dan de VHS-band.

Mijn advies in eerdere gevallen…spaar wat door en koop een (steeds goedkoper wordende) videocamera (met DV in/out)

Als je een prima A/D converter wilt waarbij geen syncproblemen ontstaan: Canopus ADVC -100. Bij Mailamac, volgens mij, het goedkoopste. (315 ex.) Bij alle andere converters zijn er syncproblemen bij een lange capture. Bovendien geeft de Canopus het scherpste beeld. (soms een nadeel bij oud materiaal-blur dan een beetje in FCP of iMovie) [url=http://www.simplydv.co.uk/advc100.html]http://www.simplydv.co.uk/advc100.html[/url]

Ik heb met belangstelling al jullie berichten gelezen en moet zeggen dat ik er nog niet helemaal uit ben. Dat kastje van Canopus ziet er goed uit, maar vraag me af ik die wel kan gebruiken op mijn iMac 266Mhz omdat daar geen firewire op zit. Denk dat ik morgen maar eens met MailaMac bel om dat na te vragen.

nee dat kastje is alleen maar firewire niet USB, aangezien Usb een beetje erg langzaam is kan dit niet. als u even gedult heeft komt er een goedwerkende USB video tuner voor de Mac uit, eigenlijk is dat kastje al uit maar die werkt nog niet met het Pal formaat, ik heb van de makers van het kastje kort geleden een test model gehad en ik ben verkocht je heb dezelfde kwaliteit als de dure Formac Firewire kastje die meer dan 400€ kost, het Usb kastje heeft twee tuners video in en audio in, de twee tuners voor en opnemen en tv kijken tegelijk, de website voor dit kastje:

http://www.elgato.com/eyeTV/index.html

Als je geen Firewire hebt,moet je eens kijken op Eskapelabs.com. Hebben allerlei kastjes om video over te zetten (via USB) en TV te kijken. Overigens snap ik nooit waarom mensen tv op hun computer willen kijken. Daar hadden we toch tv's voor ?

Frans

Frans, bedankt voor de goede tip.

Groeten,

Willem

Sorry dat ik jullie plezier moet verstoren, maar dat soort kastjes werkt voor geen meter!. Altijd problemen met de sync tussen audio en video. Niet aan beginnen. Bovendien is usb een veel te traag protocol voor dit soort toepassingen.

Ik heb zelf de Director's Cut van Miglia deze heeft een iets betere kwaliteit van de formac studio heb ik begrepen en hij is iets goedkoper, hij werkt via firewire en ik mag eigenlijk niet klagen, werkt perfect met imovie en de rest. Je kan je analoge opnamen bewerken in imovie en weer terugzetten op video als je dat zou willen.

[quote:79d959adf9="Mac-ofiel"]Ik ben nog in het bezit van een gewone analoge filmcamera, nu is mijn vraag of ik daar, met behulp van andere hardware, toch iets mee kan op mijn iMac. Ik heb wel eens gehoord dat er kabels in de handel zijn die dit mogelijk zouden maken. Als er iemand is die mij hier iets over kan vertellen, dan hoor ik dat graag.

Groeten,

Willem[/quote:79d959adf9]

Hoi Willem,

Ik heb geen ervaring met kastjes die analoog naar digitaal omzetten.
Ik gebruik daarvoor mijn DV-camera. (dat die camera dat kunstje moest kunnen uitvoeren, stond hoog op mijn verlanglijstje toen ik de camera kocht).
En dat werkt goed.
Naar tevredenheid zelfs.
Kabels werken niet dat kan ik wel zeggen; tenmninste niet als er geen kastje (of camera) aan gehangen wordt :? :wink:
Trouwens, ik gfa er even vanuit dat je met analoge filmcamera een videocamera bedoelt.