Filmen op miniDV in kou

Ik ga op wintersport en wil graag filmen op miniDV. iemand ervaring met kou? (relatieve kou dan)

Kan DV tape dat aan, of gaat hij slecht lopen.

en de lens??

Dank

Ik heb gesnowboard met een mini-dv op zak. En heb dus ook gefilmd in de kou. Geen problemen ondervonden met een JVC GR-DV3.

Het lijkt mij dat dit soort dingen in de gebruiksaanwijzing van de camera staat?

Uit de gebruiksaanwijziing: Voorkom condensvorming als volgt (van de kou in de warmte) Stop hem een luchtdichte plasticzak en laat hem zo geleidelijk aklimatiseren.

Ja, en als de lens beslaat betekent dat gewoon dat de temperatuur van de camera en de omgeving teveel verschilt. Rustig afwachten, komt vanzelf goed. En alleen poetsen met het juiste doekje om krassen te voorkomen.

Ik maak wel eens foto’s bij de zwemles van mijn zoontje. De eerste 10 minuten is de lens ook beslagen. Daarna gaat het prima!

Belangrijkste probleem is condensvorming in het loopwerk, de band blijft dan kleven aan de vochtdruppeltjes op de videokop en het wordt 1 grote spaghetti.

condens heb je alleen als je van (droge) koude lucht naar warme, vochtige oorden gaat, bvb van buiten naar binnen, of inderdaad, in een zwembad

dus als je je cam naar buiten toe pakt zal je geen problemen hebben. wel opletten als je terug thuis komt, niet meteen al het materiaal willen bekijken etc. (zie tape & koppen verhaal)

in de kou gaan je batterijen ook veel sneller leeg, dus ook rekening mee houden.

veel plezier op wintersport, ik heb mij portie al gehad!

grtz, G.

Thanks voor de info mensen. ik heb een soort sok voor om de camera en eventueel ook een onderwaterhuis.

Ik ben weg!!