Filmpjes converteren voor iDVD

Ik heb een hele aantal filmpjes die ik graag met iDVD met een mooi thema en wat slideshows zou willen branden. Sommige zijn in Divx maar de meeste in mpeg. Welke software heb ik nodig en wat moet ik doen om dit om te zetten zodat iDVD ze kan gebruiken?

:innocent:[disclaimer] Ik heb het hier niet over illegale films maar over Japanse animatie series die niet buiten Azie gecopyright zijn. :)[/disclaimer]

Ik ken het probleem, meestal exporteer ik via Quicktime naar DV formaat. Ik geloof dat je hier wel Quicktime pro voor nodig hebt. Ik heb geen ervaring met iDVD maar met imovie 2 werkte dit goed. Daarnaast kan imovie 3 met heel veel media-bestanden overweg.

Wat betreft divx kun je het progje divxdoctor 2 downloaden, het heeft niet echt een gemakkelijke interface maar een beetje instellingen veranderen doet wonderen. Het beste kun je kijken op http://doctor.3ivx.com/faq.html

Versiontracker geeft een aantal aardige free- en shareware programma’s als je divx intikt.
http://www.versiontracker.com/mp/new_search.m?productDB=mac&mode=Quick&OS_Filter=MacOSX&search=divx

Succes

Bedankt boelie, Dit is presies wat ik zocht ik kan nu met alle filmpjes in iMovie en iDVD werken. Ik ben er wel achter gekomen dat iDVD maar 90 minuten film kan branden. Jammer, want ik had gedacht zo'n 4 gig aan video kwijt te kunnen. Dat zijn nu maar 3 filmpjes van 200MB.

Dit gaat me een hoop schijfies kosten :frowning: