Films van DVD camcorder naar iMovie

Deze vraag is op andere plekken ook al gesteld, maar ik kon nergens een echt duidelijk antwoord vinden, dus excuses.

Wij hebben hier de Sony DCR-DVD101E dvd handycam. Een ontzettende miskoop, want zoals bekend is het dus een heel gedoe om die films in iMovie te krijgen. Nu heb ik ook de beschikking over een pc waar alle films in MPEG2 bestandjes op staan (die komen dus rechtstreeks van de camera)
Nu is mijn vraag, wat is de snelste en makkelijkste manier om deze filmpjes in iMovie te krijgen zonder al te veel kwaliteitsverlies?

Alvast bedankt!

Edit: MPEG2 is het, thanks for the tip :wink:

MPEG 4 is in Quicktime een bekend formaat, dus direct plaatsen moet kunnen.

N.v.t. het is dus MPEG2...

mss vind je [url=http://lexilyn.be/videoconversies/]hier[/url] je antwoord.

Mmmm... heb je QuickTime Pro? Dan zou ik eens even kijken naar je filmkenmerken (appletje+j), die moeten er zo uitzien... [URL=http://imageshack.us][img:728f711997]http://img79.imageshack.us/img79/348/afbeelding11xi.jpg[/img:728f711997][/URL] Anders vanuit QuickTime Pro eens terug bewaren als mov en zien wat iMovie er dan mee doet. Je kan ook eens proberen om je film naar DV om te vormen met MPEG Streamclip, iMovie slikt zonder twijfel DV-films. Tips over het gebruik van MPEG Streamclip vind je hier... http://lexilyn.be/videoconversies/page1/page1.html en hier... http://lexilyn.be/videoconversies/page5/page5.html

Succes

Ik heb zelf de DVD201E en ben er heel tevreden over.

Voor zover ik weet kan iMovie alleen het DV-formaat verwerken. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit in iMovie ’06 anders is. Het videoformaat van de camera is MPEG2 (en dus geen MPEG4!):

Je zult je opnamen dus moeten converteren naar DV. Hiervoor bestaan allerlei programma’s, maar ik heb zelf goede ervaringen met ffmpegX.

Succes!

@Lexilyn

Zodra ik het bestand probeer te openen met QuickTime zegt ie: QuickTime kan dit bestand niet openen, kan niet door QuickTime worden verwerkt etc.
Het rippen van de dvd kan niet, omdat het 8 cm schijfjes zijn en dus niet in mijn iBook passen…

Ik ga nu dat programma ffmpegX proberen…bedankt voor de hulp alvast!

zal altijd een miserie blijven. Mpge2 -> DV formaat is eigenlijk opblazen van het beeld. Dat zal je altijd merken.

Als je een dvd-sony(of ander merk) koopt, koop je eigenlijk de beperking van die camera. D.w.z. je wéét dat je sowieso alle editing in hun eigen programma op een pc zal moeten doen. Dan heb je eigenlijk al de keuze gemaakt dat je NIET in iMovie wil/zal werken.

Al de rest van de inspanningen die je nu wil doen, is het proberen rechtzetten van een verkeerde aankoop (als je persé in imovie wil editen).

Mijn raad : verkopen die handel, met de verkoopprijs een dv-camcorder kopen, of een hd-camcorder (ev. van sony want ze hebben wèl goede camera’s hoor, enkel het formaat ‘sucks’).

Davedive

Het is inmiddels gelukt! Ik heb het programma MPEG streamclip gebruikt en de MPEG 2 component voor Quicktime gedownload. Het werkt prima en snel. Het beeld wordt inderdaad wat opgeblazen, maar dat moet ik maar voor lief nemen.

Als ik weer een nieuwe camera koop zal ik zeker rekening houden met de bewerkingsdoeleinden, maar toen ik deze kocht had ik nog een Dell laptopje en was de Mac-hemel voor mij nog vreemd…

Bedankt voor de hulp!

Worldofstan,

‘No offence ment’ hoor. 't is wel zo dat énorm veel mensen met enorm verwarde informatie rondlopen over die dvd-camera’s (en niet in het minst de verkopers ervan).

Mensen die dan 1 stap verder gaan en zich via dit forum willen informeren, zullen met een zoekopdracht in het forum waarschijnlijk op deze forumdraad botsen. Aan hen is die duidelijke taal gericht (voordat je een camera koopt dus).

We hebben allemaal wel iets in onze computerkamer staan die we ‘hadden we het geweten’ niet zouden gekocht hebben.

Als ik van u was zou ik nu wel de conversie blijven doen (als je niet tè veel filmt) tot er een groter aanbod van hd-camera’s is (dan sla je gewoon standaard definitie DV-formaat over).

Success ermee
Davedive

Ja...maar het probleem is, dat ten tijde van de aanschaf van deze camera (juni 2004) ging mijn aandacht niet uit naar filmbewerking, omdat ik daar geen energie in wou steken, en ik gebruikte toen nog een Windows laptop (spijtig genoeg) en die trok dat ook absoluut niet...

Maar nu, is alles anders en beter! Haha! Het converteren is extra werk, maar goed dat doe ik wel voor the time being…

Nou ja, bij jou valt het nog mee. Ik heb not een Hi8 camera. Die importeer ik eerst via een dvd recorder naar dvd (mpeg2) op de hoogste kwaliteit en vervolgens converteer ik dat weer naar DV met Mpeg streamclip, dan bewerk ik het met Final cut express of imovie en tenslotte brand ik het met dvd studio pro. Behoorlijk omslachtig, maar het resultaat is nog behoorlijk goed. Het verschil met het origineel is nauwelijks te zien.

Hans