Final Cut Express of Pro?

Ik heb advies nodig. Ik wil me gaan bezig houden met video (niet omdat ik me verveel;-). Ik kan prima overweg met Pinnacle Studio 9 en iMovie, maar wil het wat professioneler aanpakken, en ook gebruik maken van mijn PSD-documenten (en uiteraard op Apple, die PC heb ik alleen voor Pinnacle Studio). Dan is de keus (lijkt mij) óf Final Cit Express HD óf Final Cut Pro HD. Kan ik beter Express nemen en dat eerst helemaal leren en dan eventueel overstappen op Pro, of gaat Express met snel vervelen? Of in Pro eigenlijk alleen voor de echte pro's (hoef ik niet te worden, het is meer voor projectjes 'tussendoor' en presentaties tijdens pitches)? Iemand ervaring? En heeft iemand ervaring met een goed studieboek hiervoor (mijn baas vindt het een leuk extra-tje, maar wil er niet teveel geld aan uitgeven...)?

Suggesties meer dan welkom!

Volgens mij volstaat de express versie prima. Hier kan je een overzicht zien van iLife, final cut express en final cut pro: http://www.apple.com/nl/finalcut/

Er zijn een paar belangrijke verschillen in functionaliteit en gebruikersgemak die mij vooral opvielen bij het laten bewegen/vervormen van beeld en objecten. Dat is in pro veel makkelijker (laat een tijdslijn zien waaarin de keyframes staan aangegeven) en beter te tweaken. In Express moeten veel handelingen verrichten om het goed in de gaten te kunnen houden. Waarschijnlijk zijn er nog een paar hele grote verschillen (het prijsverschil zal ergens in zitten), die wellicht voor het gebruik waar jij het voor bedoeld niet belangrijk zijn.

@mvdenberg: [quote:01248de063]Hier kan je een overzicht zien van iLife, final cut express en final cut pro: http://www.apple.com/nl/finalcut/[/quote:01248de063] Hé, zoiets zocht ik al op de Apple-site, kon 't niet vinden... Bedankt!

@ibobi: Jij gebruikt(e) allebei? Als jij (in dat geval) niet meer verschillen (uit het hoofd) kunt opnoemen, ga ik dus gewoon voor Express.