FINK; hoe???

Ik heb fink via de de mooie installer geinstalled, ik heb aan een (lege) .schrc file een regeltje toegevoegd. ik heb de terminal afgesloten en opnieuw opgestart.

ik wil “fink install gtetrinet-0.5.1” maar hij zegt command not found.
vertel, waar zit ik fout? hoe moet het wel? wat heb ik niet uit de
FM (van RTFM :D) gehaald of overgeslagen? Ik wil tetrinet :slight_smile:

tetrinet:
http://homepage.mac.com/bhines/fink.html

Je staat in dezelfde directory waar een file (precies) genaamd 'fink' ook staat? Dat is wel noodzakelijk namelijk (tenzij je je 'PATH' variabele al hebt aangepast). Je kunt eventueel ook "./fink install gtetrinet-0.5.1" intikken. Daarmee geef je aan dat het programma in de directory waar je nu staat gestart moet worden (en dan moet het programma er dus ook staan).

Wie weet was dat het. Veel succes.

Ik was er net idd achter gekomen dat ik naar de fink directory moest. OKey, geen probleem daarmee, en het is me ook gelukt om het programma te gebruiken... dus het antwoord kwam tegelijkertijd met mijn oplossing (iig goed als naslagwerk). Maar nu een ander probleem,

Reading package info…
Information about 769 packages read in 10 seconds.

no package found for “gtetrinet-0.5.1”
Failed: no package found for specification ‘gtetrinet-0.5.1’!

maar http://homepage.mac.com/bhines/fink.html zegt dat gtetrinet er wel is… dan zou ik em toch ook moeten zien ookal werkt ie mss niet?

edit /sw/etc/fink.conf, add unstable/main and unstable/crypto to the beginning of the Trees: line, and then run the command fink index

idd RTFM :slight_smile: sorry

zow… tik tak tik tak tik tak… hopen dat tetrinet werkt :smiley:

Let op, de makkelijkste manier om met fink te werken is gebruik maken van 'apt-get'. Zie de fink site voor verdere details.

Versie nummers nooit mee geven, apt-get en fink pakken altijd de laatste stable versie;

dus :

fink update; fink install tetrinet