Firefox gaat weer mist in met https

Eerder al eens gehad, toen little snitch op silent mode gezet. Vandaag heb ik Firefox weer eens ge reset omdat steeds mijn zandloper blijft draaien met name bij lange sites browsen (facebook) Na reset zijn al mijn addons verdwenen en bovendien zijn er ook geen add ons meer te downloaden, lijst is helemaal leeg. En ik krijg dus weer het bekende https scherm zie hieronder

Little snitch silent mode en network filter stoppen helpt nu ook niet meer. Waar kan ik nog wat aanpassen?

En hier nog even wat ik krijg als ik add ons wil installeren (die zijn er dus niet)

Zo te zien heb je iets teveel gesnitst. :slight_smile:

Ik heb de nieuwe user map even ergens anders naar toe gekopieerd toen Firefox weer geopend (natuurlijk foutmelding omdat de user map er niet meer is) daarna de map weer teruggezet. Na een paar minuten begonnen de oude add ons zich ineens weer te installeren.
Niettemin blijf ik steeds tegen een zandloper aanlopen (ook hier nu). Maar wat bedoel je met gesnitst?

Voer dit even uit: https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles#w_starting-the-profile-manager

Via de Profile Manager kun je het “default” profiel verwijderen (of eventueel je eigen profiel als je die hebt) en sluit je de boel weer. Firefox zal bij het starten dan automatisch weer een nieuw “default” profiel aanmaken en ben je weer helemaal schoon (alsof je Firefox voor het eerst gedownload hebt).

Wat je eerst nog zou kunnen proberen is: https://support.mozilla.org/en-US/kb/refresh-firefox-reset-add-ons-and-settings
Maar dat werkt alleen vanuit Firefox, en het was me niet duidelijk of je met je eigen user map wel in Firefox komt…

De refresh heb ik gedaan, daarna kon ik juist helemaal niets meer. Om mijn profiel helemaal te wissen gaat mij weer te ver, veel te veel bookmarks en instellingen die ik dan kwijtraak. Dat heb ik eerder al eens gedaan. Had ik ook een backup programma voor mijn bookmarks maar op het moment van reset liet deze mij toch ook in de steek.

Maar wat bedoel je met zandloper? Bedoel je dat je vaak de spinning beachball krijgt? Is dat dan wel een website laad probleem en niet eerder dat de computer moeite heeft met een proces? Hoe werkt het met een andere browser?

En waarom gelijk heel Firefox resetten? Als je last hebt van trage websites, zou ik eerder alleen je cache legen. En als je echt specifieke websites hebt die trager werken, dan eerder de cookies van die specifieke website. Wellicht heb je dit soort zaken al eerder geprobeerd, dan heb ik niets gezegd.

Nee ik heb het inderdaad alleen met Firefox. Ik heb al geprobeerd om mijn bookmarks over te zetten naar chrome maar dat lukte niet terwijl dat heel simpel met import moet lukken. Heb ook de proces … programma laten lopen maar meer dan 8 procent belasting komt daar niet uit. Zandloper is inderdaad dat wiel met die kleuren. Spinning beachball, zal ik onthouden.

Werkt “Tools > Sign In To Sync…” ook niet? Als dat wel werkt, maak even een account aan en laat hem zijn werk doen.
Daarna kun je gerust je profiel verwijderen, opnieuw inloggen bij Firefox Sync en dan verschijnen als je bookmarks weer.

Je kan sowieso een een nieuw profiel aanmaken: https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles#w_creating-a-profile

En dan daarmee Firefox opstarten. Zijn je problemen dan weg? Dan weet je wat je moet doen :slight_smile:

Ik heb zojuist een account aangemaakt want die sync optie lijkt mij heeeeeel erg handig vooral als je niet altijd op je eigen machine werkt. Alleen als ik nu op Extra klik en dan Nu synchroniseren dan gebeurd er niets (behalve dan het vastlopen wat hij steeds doet) Ik krijg ook geen optie om in te loggen. Voordat ik een nieuw account maak zou ik eerst zeker willen zijn dat alles (en met name de bladwijzers) gesynchroniseerd zijn. En gezien het feit dat ik in Chrome ook geen bladwijzers binnen krijg geeft mij al te denken dat ik nog niet gesyncht ben.

Welke Firefox versie en wat staat er achter “meer info” (oftewel, wat is de exacte HTTPS error die je krijgt)?

Versie 48.0 en de HTTPS error heb ik niet meer, maar ik heb nog steeds heel vaak de spinning wheel en meestal als ik even een bericht zoals dit wil versturen. Daarom wil ik ook dat de functie sync goed gaat werken, kan ik mijn profiel wissen en eventueel stap voor stap terughalen.

Oh maar ik heb nu geregeld nog een andere melding (vanuit Little Snitch) ik ben een paar weken geleden van router geswitched en heb nu een Fritz!box. Ik krijg nog een oude verwijzing naar mijn Synology. Of dit invloed kan hebben?

Vergeet ik de melding:

Synology gebruikt inderdaad standaard poort 5000.

Je moet ook geen Little Snitch gebruiken. Is alleen voor mensen die erg handig met computers zijn; voor mensen zoals jou levert het meer problemen op dan dat het voorkomt. (No pun intended.)

@Goeiedag, voor sommige mensen is Little Snitch onmisbaar, en had uiteindelijk niets te maken met het Firefox euvel. Ik ben Reparateur van beroep en ben dus “erg handig met computers” hardwarematig dan wel te verstaan. Inderdaad ben ik op softwaregebied een zoetwaterpoliep. Als reparateur neem ik “echter” niet zomaar wat aan als “het zal wel” aan Little Snitch liggen maar ben ik stap voor stap begonnen om toch maar vanaf nul Firefox op te bouwen. De tijdrovende versie dus. Ik had liever ook direct de juiste tip gezien maar kennelijk weten de softwarespecialisten het dus ook niet.
Uiteindelijk bleek het een Youtube plugin te zijn die firefox deed wankelen.

Aha. Dan is het dus toch opgelost. Dat is fijn. Maar wat voor plugin was dat? Had je die zelf geinstalleerd? Youtube werkt standaard gewoon prima zonder plugins namelijk.

Als je nog andere mensen kan helpen, zou je de titel aan kunnen passen door (opgelost) erachter te kunnen zetten.