FireFox of Camino?

Tja, ik vraag me eigenlijk af welk verschil er is tussen beide browsers. En als er al een verschil zou zijn, welke is dan de beste volgens jullie?

Camino draagt duidelijk mijn voorkeur en is sneller. Alleen heb je geen RSS-ondersteuning, daarvoor doet ie een beroep op Safari.

Geen enkel verschil wat betreft het weergeven van pagina's. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van dezelfde rendering engine.

FireFox zal doorgaans een stuk trager aanvoelen omdat het gebruik maakt van een eigen interface (in XUL), deze laat echter wel toe om extensies te gebruiken.

Camino zal veel sneller aanvoelen en heeft ook de juiste Mac look & feel aangezien het een native Mac interface bezit (Cocoa).

Beide browsers verschillen dus feitelijk enkel in uiterlijk en de bijhorende mogelijkheden (of net niet) die hiermee gepaard gaan. Camino kiest bijvoorbeeld opzettelijk voor een ‘keep-it-simple’ strategie terwijl bij FireFox zeer veel aanpasbaar en instelbaar is.

Heb heel lang FF gebruikt en pas sinds kort Camino. Camino is merkbaar sneller. Ook sneller dan Safari. FF geeft daarentegen de meeste sites goed weer. Camino wint het echter op pure snelheid.

werk ook veel met FF daar gaat wel me voorkeur naar uit.....maar vind dit ook wel een snelle

[img:0a03c369d6]http://hmdt-web.net/shiira/English/res/img12_shiiraIcon.jpg[/img:0a03c369d6]

http://hmdt-web.net/shiira/en

Shiira is gebaseerd op Webkit en niet op Gecko.

Hmm, maar het voelt wel een stuks neller aan dan safari, en tabbed browsing is hier goed geintegreerd.. en aangezien het gebaseerd is op Webkit, is het nu ook [url=http://www.webstandards.org/action/acid2/]Acid2[/url] compliant.. Shiira leest ook gewoon de rss feeds, alleen is het niet zo mooi en netjes als in Safari..

Heb odtss Camino gedownload en gebruik hem nu. Valt echt wel mee en lijkt idd sneller dan FireFox, alleszins sneller dan Safari. Jammer eigenlijk want ik vind Safari de meest gelikte van allemaal.

geen [url=http://www.flock.com/developer/]Flock[/url] gebruikers hier

What’s the idea behind Flock?
We believe that it should be easy for everyone to contribute to and participate on the web. To that end, we’ve started with integrating tools that make it easier to blog, publish your photos and share and discover things that are interesting to you.

http://www.flock.com/

Ja, als je bijv van die invul hokjes hebt zoals je hebt als je bij een site inlogt, en de standaard html knoppen zien er veel mooier uit in safari. En je kan ook geen skins downloaden voor camino voorzover ik weet, ik zou m zo wel op safari willen laten lijken.

Jammer dat je met Camino geen mogelijkheid hebt om alle links in nieuwe tabs to openen (zonder de ctrl toest in te drukken).

@maaijj als je een muis met een scrollwieltje hebt. Dan kan je die ook indrukken. Dan opent hij ook in een tab... en gebruik ook camino en vind het er toch een stuk "Mac"-achtiger uitzien dan Safari.....

Maarja… het boeit me eignelijk niet zoveel welke browser ik gebruik… :wink:

Ik heb een 1 knops Apple BT muis :) Gaat dus niet lukken. Zolang het niet mogelijk is komt Camino er bij mij niet op

Camino ... maar ik mis een hoop handige dingetjes die ik in Safari wel had dankzij Saft. Camino is echter zoveel sneller en heeft minder moeite met een aantal sites die ik gebruik. Safari staat nu onder te stoffen in m'n Dock. :)

Een onmisbare uitbreiding voor Camino http://www.nadamac.de/camitools/index.php

[quote:66b1356490="wjgmspeedy"]Een onmisbare uitbreiding voor Camino http://www.nadamac.de/camitools/index.php[/quote:66b1356490]

Misschien wel, alleen de site opent niet, noch in Camino, noch in Safari :?

Hij opent hier prima in Safari, ik begin me ook af te vragen of jouw Safari wel goed werkt... voor hetzelfde geld gebruik je een andere browser omdat in jouw ogen Safari in het algemeen niet goed werkt, maar in werkelijkheid er gewoon iets niet goed is met jouw Safari...

Inderdaad vreemd, probeer het hier eens http://www.macupdate.com/info.php/id/19990

[quote:910ccd69b7="iMetz"]Veel sites werken in Camino veel fijner dan in Safari. Helaas maar waar. Bijvoorbeeld: Hi en Postbank doen het in Camino probleemloos, in Safari verre van. [/quote:910ccd69b7] Dat bedoel ik dus, bij mij werken die gewoon prima in Safari.... :|

[quote:8981fc7f9a="wjgmspeedy"]Inderdaad vreemd, probeer het hier eens http://www.macupdate.com/info.php/id/19990[/quote:8981fc7f9a]

Yep, dit werkt. Het downloaden is al gebeurd, maar voor meer info werd ik weer doorgestuurd naar die ‘nadamac’ en die opent nog steeds niet, niet in Camino, niet in Safari.