firewall appliance voor klein bedrijf

Het is misschien wat gespecialiseerd, maar heeft er hier iemand ervaring met firewall appliances voor het aansluiten van een klein bedrijfsnetwerk op Internet?

De concrete vraag is: welke appliances ondersteunen:

  • Firewall
  • VPN server
  • DMZ op aparte poort (dus minimaal 3 gescheiden netten)
  • bandwidth management

Het enige product voor beperkt budget (MKB hier) dat ik tot nu ben tegen gekomen is de NetDefend-serie van D-link. (DFL-700 is iets van 400 euro.) Maar leveren andere merken helemaal niets in deze prijsklasse/functionaliteit? http://www.dlink.com/products/?pid=327

De situatie is dat ik op onze kantoor met goede Internetverbinding ook een extra webserver gaan draaien voor extern gebruik, maar daarbij niet onze eigen verbinding/mail platleggen zodra de website iets te populair wordt. En ja, ik kan wel een oude pc met linux-distributie gaan installeren, maar dan heb ik nóg een 24/7 server-exoot te onderhouden (vastlopende fans door stof na een jaar), met nog de daarbijkomende hogere stroomkosten. Vandaar dat ik op zoek ben naar een appliance.

Ik heb hier weinig verstand van maar wil ook wel meer weten over firewalls en netwerken, dus ik ben benieuws of hier nog antwoorden komen. Je vraag lijkt echter totaal niet op hoe die dingen werken op een Mac, en dit is een Mac forum. Op een Macintosh regel je al die dingen in preferences voor Sharing en Network. Is je vraag voor Windows bedoeld? Ook een Windows gebruiker zal trouwens willen weten in welke versie van Windows je werkt.

De meeste routers hebben wel een of andere vorm van firewall functionaliteit. Probleem is vaak om een en ander goed te configureren.

Kijk anders eens bij de
routershop of Google op:
Soho Firewall

of kijk eens bij draytek of bij hotbrick