Firewall in osx uitzetten

Als ik tijdens Gameranger host wil zijn lukt dat niet. De mensen zeggen dat ik mijn firewall moet uitzetten. Hoe doe ik dat in osx. Volgens mij is alles uit.

Onder Systeemvoorkeuren > Samengebruik > tabblad Firewall

Dat wist ik ook. En er staat dat hij uitgeschakeld is. Maar toch kunnen anderen niet bij mij inloggen met 'Gameranger'. Ik moet er wel bij vermelden dat ik ook Norton Firewall had maare dit er af heb gehaald. Ook deze was 'Disabled'

Volgens mij is alles uit, maar hij dut het nait. :shock:

zit je achter een router/kabelmodem?

dan moet je die anders configgen.
zit een firewall ingebouwd.

Zelfs een proxyserver kan roet in het eten gooien in dezen.

Ik zit achter een SpeedTouch adsl modem. Deze heb ik wel 'Pro' gemaakt. Dus dat zal het wel zijn waarschijnlijk. Bedankt voor het meedenken. :?

met een getweakte speedtouch kan je met een NAT protocol wel poorten openzetten voor webhosting en ftp-hosting (heb ik ook) dus ook voor gamen denk ik (ben niet zo'n gamer)

kijk bij http://www.bruring.com/nuke/

misschien dat zij je kunnen helpen met welke poort je moet openzetten.

suc6

Ook je default server (defserver) moet je goed instellen, zodat je router alle inkomende poorten door gooit zie: [url]http://arethusa.tweakers.net/~acm/omega/omega?P=defserver&poster=&DEFAULTOP=or&starter=&DAYSMINUS=&DATE1=&DATE2=&B=&search=Zoek&DB=default&FMT=query&xDB=default&xFILTERS=--O[/url]

dat doe je met dat NAT protocol, vervolgens moet je je modem aan je mac een vast ipnummer laten toekennen bij:

dhcp/advanced/lease-table