FireWire drive raakt naam kwijt...

Ik heb al mijn muziek op een externet FireWire harddisk staan met de naam "Music". Zo eens in de zoveel tijd krijg ik ineens in iTunes allemaal uitroeptekentjes voor bijna alle nummers. Dan blijkt 'ie ineens de FireWire schijf niet meer te kunnen vinden. Als ik dan in Finder kijk zie ik de schijf wel, maar hij heeft ineens geen naam meer!

[img:a97a5ded0e]http://www.iruben.com/uploads/data/media/56/FireWire.jpg[/img:a97a5ded0e]

Toch kan ik de schijf via Finder wel gewoon benaderen, maar iTunes heeft er blijkbaar toch moeite mee. Het vreemde is ook dat iTunes sommige nummers wel, en andere weer niet af wil spelen. Als ik vervolgens Finder “relaunch” in de hoop dat 'ie mijn FireWire drive weer MET titel oppakt, dan komt heel Finder niet eens meer terug!

[img:a97a5ded0e]http://www.iruben.com/uploads/data/media/56/No_Finder.jpg[/img:a97a5ded0e]

Als ik dan vervolgens Finder handmatig weer start, dan heeft mijn FireWire drive zijn naam weer terug en kan ook iTunes weer gewoon alles vinden. :?

Eigenaardig probleem en ik heb geen idee waar het aan kan liggen. Moet ik dit in de hardware gaan zoeken of is Finder gewoon de boel in de war aan het schoppen?

[quote:ff5f86d524="iRuben"]Eigenaardig probleem en ik heb geen idee waar het aan kan liggen. Moet ik dit in de hardware gaan zoeken of is Finder gewoon de boel in de war aan het schoppen?[/quote:ff5f86d524]

Ik heb dit al eens met een Firewire drive van LaCie gehad. Bij mij was het opgelost met een firmware update op die hd. Hopelijk heb je hier wat aan…